Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

The Long Journey Home The Long Journey Home

gamescom 2016: The Long Journey Home

Vajon sikerül hazatérni a galaxis túlsó végéről?

2016.08.24. 10:52 | szerző: Blade Runner | kategória: gamescom 2016

A távoli jövőben járunk, amikor is az emberiség elkészítette az első olyan űrhajót, amely gyorsabb a fénysebességnél. Az első kísérlet azonban félresikerül, az első út során az űrhajó egy rövid ugrás helyett a galaxis túlsó végére csöppen. A hajó legénységnek – vezényletünkkel – innen kell valahogy visszavergődnie a földre. Ennek a veszélyekkel teli útnak a története a The Long Journey Home, amelyet a gamescomon alkalmunk volt röviden szemügyre venni a Daedalic standján.
Alapvetően egy RPG-ről van szó, amelyet megspékeltek túlélőjátékos elemekkel, felderítéssel, erőforrásgyűjtéssel és egy kevés taktikai űrcsatával. Lépten-nyomon újabb kihívásokkal nézünk szembe, és gyakran kapunk különböző konkrét feladatokat, küldetéseket. Elsőként kiválaszthatjuk és felszereljük hajónkat, és a legénységet is magunk állíthatjuk össze. Minden űrhajósnak más hasznos szakértelme van (régészet, diplomácia stb.), a játék elején meghozott döntésünknek pedig az egész játékra hatása lesz, így érdemes jól végiggondolni már az alapokat is. A galaxist procedurálisan generálja a rendszer, telepakolva érdekes lényekkel (összesen 12 különböző fajjal vehetjük fel a kapcsolatot), akik a barátságostól a teljesen idegen ellenségig terjednek. Űrhajónkkal időnként harcba is keveredünk, de veszélyek leselkednek ránk a bolygók felszínén is, ahova az űrsiklóval szállhatunk le. Itt erőforrásokra is bukkanhatunk, a begyűjtött tárgyakat pedig vagy felhasználjuk saját céljainkra, vagy eladjuk egy űrkereskedőnek. A vándorlás folyamán morális dilemmákba is ütközünk, például hogy feláldozzuk-e egyik társunkat a küldetés sikere érdekében.
A The Long Journey Home megjelenése 2017 elején várható, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

előző
következő
gamescom 2016: The Long Journey Home
gamescom 2016: The Long Journey Homegamescom 2016: The Long Journey Homegamescom 2016: The Long Journey Homegamescom 2016: The Long Journey Homegamescom 2016: The Long Journey Homegamescom 2016: The Long Journey Home
The Long Journey Home
A legutóbbi The Long Journey Home cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.