Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

Star Trek: Bridge Crew VR Star Trek: Bridge Crew VR

gamescom 2016: Star Trek: Bridge Crew

Virtuális kalandozás a U.S.S. Aegis fedélzetén - kipróbáltuk a VR-játékot.

2016.08.26. 13:15 | szerző: Blade Runner | kategória: gamescom 2016

A gamescom során a Ubisoft bemutatta új virtuális valóság játékát, a Star Trek: Bridge Crew-t is, amelyet Oculus Rifttel és a hozzá tartozó Touch kontrollerekkel volt alkalmam kipróbálni. Kicsit szkeptikusan álltam a kihíváshoz, ugyanis korábbi VR-os próbálkozásaim során szinte mindegyik sisakban rosszul éreztem magam, és ez erősen rányomta bélyegét korábbi játékélményeimre, kollégáim azonban a kapott időpontban mind máshol vettek részt prezentációkon, így rám jutott a nemes feladat, hogy próbára tegyem magam a Star Trek világában. Szerencsére ez esetben a rosszullét elmaradt, így tényleg magára a játékra tudtam koncentrálni.

Elsőként leültettek egy forgószékre, belenyomták a fejemet a sisakba, ráigazították a két játékvezérlőt a kezemre, majd megnézhettem egy rövid oktatóvideót arról, hogy mi lesz majd a feladatom a küldetés során. A Star Trek: Bridge Crew-t négy játékos játszhatja egyszerre, együttműködve egymással. Minden szereplő/játékos láthatja egymást, a taktikai képernyőt és a kezelőszerveket is, amelyet a kapitány utasításai alapján kell kezelnie. Mindenkinek saját szerepe van: kapitány, kormányos, fegyvermérnök és mérnök közül lehet választani kezdésnél. Scotty-rajongó révén eleve a mérnöki pozícióra jelentkeztem, így a transzporter kezelése, az energia megfelelő rendszerekhez irányítása, valamint a warp-ugrás indítása volt a feladatom. Elsőként kipróbáltuk, hogyan kell a kézi vezérlőkkel a hajót irányítani és kezelni, majd bedobták a csapatot a mélyvízbe. A történet alapján valamelyik űrállomásról vészjelzés érkezett, és a mi hajónknak (U.S.S. Aegis) kellett kinyomoznia, mi történt – no meg a túlélőket megmenteni. Egy rövid warp-ugrás után egy elég alaposan leamortizált űrállomásroncs mellett kellett manőverezgetni (ekkor még minden energiát a hajtóművekre irányítottam), és közben társam elkezdte letapogatni a környezetet, így rögtön találtunk egy mentőkapszulát, hat túlélővel. Ráállította a transzporter sugarat (én meg energizáltam), így sikerült mindet megmenteni. Megtaláltuk közben a másik mentőkapszulát is, őket is begyűjtöttük, majd előkerült a harmadik is. Épp ráállította társam a transzportersugarat, amikor előpattant a hiperűrből egy támadó, egy klingon hajó, és a kissé mogorva kapitány 20 másodpercet adott arra, hogy megadjuk magunkat, különben porrá lövi hajónkat is. Szerencsére pár másodperc alatt sikerült az utolsó túlélőcsoportot is begyűjteni, így elég idő maradt a warp-hajtómű beindítására és az ugrás megkezdésére. Ezzel a küldetés ki lett pipálva, no meg a csekély érdeklődésre tekintettel a kissé barátságtalan Klingon kapitány részéről beígért durvulás is elmaradt.

A Bridge Crew arra épít, hogy a játékosok szorosan együttműködve, egymást segítve hajtják végre a feladatokat, amelyek a dinamikus történet epizódjainak végigjátszását jelentik, de lehetőség van a játék által generált küldetések végrehajtására is, ezzel hosszú-hosszú órákra nyújthat kellemes szórakozást. A jópofa küldetés és az ügyes űrhajóirányítás mellett nagy élmény volt számomra, hogy az eddigi VR-sisak miatti rosszullétem sem jelentkezett. Biztosan sokat segített, hogy a látómező szinkronban maradt fejforgásommal és pozíciómmal, így a közel negyedórás játék alatt egy pillanatra sem éreztem fejfájást vagy dezorientáltságot. Ezt a játékot tapasztalatom szerint tehát olyan személyek is használhatják (de legalábbis érdemes egyszer megpróbálniuk), akik nem voltak képesek a más játékok által közvetített mozgást egy helyben ülve rosszullét nélkül elviselni.

A Star Trek: Bridge Crew még az idén, egész pontosan november 29-én boltokba kerül, a gamescomon használt Oculus Rift mellett HTC Vive és PlayStation VR platformokra is. ■

Star Trek: Bridge Crew VR
A legutóbbi Star Trek: Bridge Crew VR cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.