Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

gamescom 2016: Endless Space 2

Szeptembertől kerül Early Access fázisba az Amplitude űrstratégiája.

2016.08.25. 17:11 | szerző: Blade Runner | kategória: gamescom 2016

A párizsi székhelyű Amplitude Studios legújabb játékát, az Endless Space 2-t már tavaly nyáron bejelentették, az idei gamescom alkalmával pedig szerencsém volt részt venni egy bemutatón, amelyen bővebb infókat is megtudtam róla. A fejlesztés vezetője először egy kicsit a játék eredetéről beszélt, arról, hogy az első részbe elsősorban a szűkösebb anyagi lehetőségek és a kisebb csapat miatt nem sikerült mindazt az ötletet és háttéranyagot beépíteniük, amelyek részben papíron, részben a fejekben már megvoltak. Mivel a játék alapjaiban fog megváltozni a folytatásban, így egy egyszerű kiegészítő készítésére nem lett volna megoldás, az első rész és az időközben megjelent Endless Legend tapasztalatai alapján egy vadonatúj játék készítése volt az egyetlen járható út.

Az Endless Space 2 ezúttal is fordulónkénti játékmenetű, a hangsúly pedig továbbra is a birodalommenedzselésen és a nagy ívű stratégián van. A galaxisnézet is módosult az első részhez képest, a kiválasztott csillagrendszerről jóval több információt kapunk. A csillagrendszer- és bolygónézet letisztultabb lett, miközben az alapvető erőforrások ugyanazok maradtak, mint amiket az első részben megismertünk. Az építés is hasonló, a kutatási részről pedig egyelőre annyit tudunk, hogy a korszakok bevezetésével meg fog változni a mechanikája. A birodalommenedzselés alapvető módosításokon esett át, egyúttal jelentősen kibővült. A játékos eddig nem sokat törődött a lakossággal, ha lázadoztak, akkor kicsit csökkentette az adókat, és néhány boldogságnövelő épülettel is ki lehetett szúrni a szemüket. Ez a játékelem alapjaiban más lesz ezúttal: a lakosság, ahogy a demokráciákban szokásos, vérmérsékletüknek megfelelően szavazgatnak a nekik tetsző pártra, így a játékos keze bizonyos értelemben meg lesz kötve, nem lehet a közvéleményt minden döntésnél figyelmen kívül hagyni. A lakosság néhány képviselőt beszavaz a szenátusba, ahol az őket megválasztók véleményét képviselik. Így, ha a játékos mondjuk egy békeszerető fajt vezet, elég nehéz lesz őket hódító háborúk sorába vinni. Az űrcsatákat is alaposan átdolgozták, elsősorban a látványos elemekre tették a hangsúlyt, és nem mellesleg egy taktikai tervező rész is bekerült, ahol a játékos több terv közül választhat, melyik segítségével próbálja az ellenséges flottát legyűrni. Általában elmondható, hogy a fejlesztők az első részhez képest több stratégiai lehetőséget próbálnak nyújtani a játékosoknak, és egyúttal látványosabb grafikával szeretnének számukra kedveskedni.
Az Endless Space 2 jelenleg még fejlesztés alatt áll, a Steamen korai hozzáférés keretében szeptembertől tölthetik le az érdeklődők. ■

előző
következő
gamescom 2016: Endless Space 2
gamescom 2016: Endless Space 2gamescom 2016: Endless Space 2gamescom 2016: Endless Space 2gamescom 2016: Endless Space 2gamescom 2016: Endless Space 2gamescom 2016: Endless Space 2gamescom 2016: Endless Space 2gamescom 2016: Endless Space 2gamescom 2016: Endless Space 2gamescom 2016: Endless Space 2
Endless Space 2
A legutóbbi Endless Space 2 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.