Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

Watch Dogs 2 Watch Dogs 2

gamescom 2016: Watch Dogs 2 próbakör

Két egymás utáni demóban próbálhattuk ki az új epizódot.

2016.08.30. 21:30 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2016

A gamescom során lehetőségünk volt kipróbálni az ősszel megjelenő új Watch Dogs epizódot is. A Ubisoft standján először az egyszemélyes részbe pillanthattunk bele, majd az online multiplayer lehetőségeket is megnézhettük, egy PlayStation 4 kontrollerét kezünkbe fogva. A játékból még csak egy alfa verzió volt, ami a kiállításon futott, úgyhogy technikailag bőven akadtak benne hibák (reméljük, a november közepi megjelenésig még elég idejük lesz mindet kijavítani), de a játékmenet már véglegesnek tűnt. A Ubisoft most közzétett egy ahhoz hasonló játékmenet-videót, mint amit az újságírók személyesen is átélhettek, így ehhez kapcsolódóan osztanám meg személyes élményeimet.

A demo San Franciscóban indult, a Coit Towernél), és annak érdekében, hogy minél több dolgot megtapasztalhassak a játékból, a Ubisoft egy munkatársa mellettem állva mondta folyamatosan, hogy mikor mit próbáljak ki. (A torony és környezetének virtuális mása amúgy tényleg szakasztott olyan volt, mint a való életbeli – talán a térképnél csaltak egy kicsit a fejlesztők, de leginkább annak érdekében, hogy ne kelljen a szükségesnél több időt töltenünk vezetéssel. Szívesen megnéztem volna még pár nevezetességet, de sajnos a rendelkezésre álló rövid idő ezt nem tette lehetővé.) Miután megkaptam az irányítást, először a kétféle hackelési lehetőségre hívták fel a figyelmem. A gomb rövid megnyomása egy gyors hackelést okoz (például valakinek megcsörren a telefonja), míg a hosszú gombnyomással csinálhatunk komolyabb dolgokat. Például egy autóra irányítva a célkeresztet átvehetjük az irányítást a jármű felett – nekem sikerült elsőként túl hosszan nyomnom az előre irányt, és jól elütöttem magamat... :-) A hackernézetre váltva láthatjuk, hogy hol vannak számunkra fontos dolgok – ez valami olyasmi, mint például az Assassin’s Creedben az Eagle View funkció. Így találhatjuk meg, mit érdemes meghackelni, merre érdemes keresgélni célpontunkat. Fontos szerepet kap ezen kívül a telefonunkon futó hackeralkalmazás is, ebben kaphatunk feladatokat.

gamescom 2016: Watch Dogs 2 próbakör

Az első nagyobb teendőm a demo során az volt, hogy meghackeljek egy elektromos jeladót, ami a Coit Tower tetején volt. Ehhez szükség lett az egyik kütyüre, a repülő drónra, amellyel felrepülhettem, majd elintézhettem a hackelést. Arra kellett csak figyelni, hogy ne kerüljek ki a távirányítóm hatótávolságából. A következő utam a mólóhoz vezetett – már kezdetben bejárható az egész térkép, nem kell feloldanunk semmit –, ahol egy ruhaboltba irányított az instruktor (mondjuk személy szerint nem ezt éreztem a játék legfontosabb részének... ;-) ). Úgyhogy kicsit simseztem Marcus külsejével, majd mehettem egy újabb küldetésre. Mivel a bejáratot őr és kutya is védte, egy újabb kütyüt kellett segítségül hívni: az ugráló drónt, amivel odagurulhattam a kapcsolószekrényhez. Ezt követően az épület tetejére egy emelő meghackelésével juthattam fel, ahol az őrök figyelmének elterelése után már bejutottam a szobába, ahol egy szoftvert kellett telepítenem egy számítógépre.

A kijutást követően egy másik karakter integetett nekem – mint kiderült, a velem szemben lévő gépen játszott az egyik fejlesztő, és ő irányította a másik szereplőt. Pár gombnyomással kooperatív módba válthattunk, és ketten együtt indulhattunk neki az újabb feladatnak, ahol egymást segítettük, elterelve az őrök figyelmét, esetleg hackelgetve vagy simán pisztolyunkat elővéve.

gamescom 2016: Watch Dogs 2 próbakör

A második játéklehetőség már kifejezetten az online multiplayer módról szólt. Ebben egyszerre négyen vehettünk részt, egyikünket pár gombnyomással célpontnak jelölték ki (de ha elég nagy káoszt teremtünk a játékban, automatikusan is vérdíjat tűznek ki a fejünkre), majd kezdődhetett a menekülés, illetve a többiek részéről a hajsza. Többet tartogat ez a játékmód, mint amit a 15-20 perc alatt alkalmunk nyílt kipróbálni, mindenekelőtt úgy gondolom, a gyors- és teljes hackelésnek is rutinná kell válnia, hogy akár üldözöttek, akár üldözők vagyunk, okosan tudjuk kihasználni a környezetet. A játék során ugyanis gyakorlatilag minden egyes nekifutásra egy-egy sima autós-motoros üldözés zajlott a négy játékos között, ami a célszemély likvidálásával (elgázolásával, lelövésével) végződött. Amúgy nem csak három az egy ellen lehetőség lesz: ha épp kétfős kooperatív játék során jelölnek ki minket célpontként, ketten indulhatnak a nyomunkba, ilyenkor pedig a menekülésben egymást segíthetjük is.

Kíváncsian várjuk hát a Watch Dogs 2 novemberi megjelenését. Az új helyszín, az új főhős, az új hackelési lehetőségek és az új kütyük mind érdekesnek tűnnek, az alfa verzió kisebb-nagyobb hibáit a hátralévő időben még biztosan kijavítják, a játék pedig reméljük, nem esik abba a hibába, mint az első rész, amikor az első bemutatókhoz képest jóval elmaradt az, amit kaptunk. A gamescomon látottak alapján talán nem fog. ■

gamescom 2016: Watch Dogs 2 próbakör
Watch Dogs 2
A legutóbbi Watch Dogs 2 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.