Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Kiszivárgott a Warcraft Adventures

A Blizzard 18 évvel ezelőtt lelőtt projektje felkerült egy rajongói fórumra.

2016.09.11. 09:45 | szerző: Zoo_Lee | kategória: Játék

A Warcraft mitológia egy különösen érdekes pontja a '90-es évek végén fejlesztett Warcraft Adventures: Lord of the Clans. A projekt egy kalandjáték volt, amely a mitológia később kulcsfontosságú karakterét, Thrallt tette meg főszereplőnek, megmutatta, milyen utat járt be, mire egyszerű rabszolgából az ork klánok vezérévé vált. A Blizzard azonban meggondolta magát - túl sok erőforrást felemésztő és kockázatos vállalkozásnak tartották a projektet, így azt hivatalosan is leállították - állítólag már majdnem befejezett állapotban.
Erre utalt egy orosz Youtube-felhasználó évekkel ezelőtt feltöltött végigjátszás sorozata is, amelyben részleteket töltött fel az ismeretlen forrásból beszerzett játékból. A játék természetesen ugyanúgy hozzáférhetetlen maradt, de sokakban felcsillant a remény, hogy az elveszett Warcraft kalandjátékból talán mégis létezik valahol az interneten egy befejezetlen, ám játszható változat. Sokan próbálták felkutatni ezt a verziót, a keresésük azonban a mai napig sikertelennek bizonyult.
Tegnap azonban a Scrolls of Lore fórum Warcraft Lore topicjába egy Reidor néven író orosz felhasználó (hogy ő állt-e az eredeti Youtube-os videósorozat mögött is, még nem tisztázott, bár nemrég kerültek fel ezzel a névvel is videók a játékról) belinkelt egy majdnem 600 megás feltöltést, amely állítása szerint a teljes, megjelenés előtti Warcraft Adventures játék - és bár a "túl szép hogy igaz legyen" típusú, orosz eredetű tömörített fájloktól minden internetező hátán feláll a szőr, úgy tűnik, a feltöltött csomag hiteles, ahogy azt időközben már több forrásból is megerősítették.
A történethez természetesen hozzátartozik, hogy a játék ebben a formában mérföldekre áll bármiféle legalitástól (mivel eleve kiadatlan címről van szó, még csak nem is azt a kétes biztonságú szürkezónát élvezi, mint a fejlesztők, kiadók által elhagyott abandonware címek) és valószínűleg nem kell sokat várnunk mielőtt az Activision-Blizzard ügyvédjei lecsapnak a fájlra. Az viszont biztosnak tűnik, hogy ezzel a váratlan fordulattal több ezer Warcraft rajongó álma vált valóra - az elveszett Warcraft játék létezik, játszható, és feltöltötték a netre. ■

hozzászólások (1)

szbszig
szbszig 2016.09.11. 15:28
Ez valószínűleg ugyanaz az orosz fazon, aki a videókat is feltöltötte a végigjátszásról. Nagyon sok a furcsaság ekörül a kicsempészett, félkész verzió körül. Többen is kérdezték tőle a rajongók közül, talán még én is, hogy honnan van a cucc, és hogy miért nem osztja meg a nézőközönséggel az egészet, miért csak videókat készít belőle, de ezekre a kérdésekre aztán sohasem válaszolt. Viszont egy-két éve befejezte a videósorozatot, és a saját elmondása szerint mindent bemutatott, minden átvezető animációt, párbeszédet, választási lehetőséget, amit ki lehetett hozni a játékból ebben az állapotában. Szóval olyan nagy reményeket ne tápláljon senki szerintem, aki most letölti, hogy egy csomó újdonságot fog tartalmazni a közzétett anyag! Aki követte a videókat az évek folyamán, az valószínűleg látott már mindent.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.