Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Eladja szellemi tulajdonát az Interplay Entertainment

70 játékot fed le a kiárusítás, amelyet nem indokoltak meg különösebben.

2016.09.12. 12:38 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az 1983-ban, vagyis immár harminchárom évvel ezelőtt alapított Interplay Entertainment (akkor még Interplay Production), bár hivatalosan még ma is létezik és tevékenykedik, évek óta alig hallhattunk róluk. A kiadónak olyan klasszikusokat köszönhettünk, mint az eredeti Fallout játékok, az Alone in the Dark, a Baldur’s Gate sorozat, a Battle Chess játékok, a Descent széria, több Star Trek játék, a Redneck Rampage őrület és persze az MDK, vagy az Earthworm Jim játékok.
A kiadó a napokban ismét hallatott magáról, amivel kicsit talán mindenkit megleptek. Hivatalos bejelentést tettek, hogy eladják az összes játékukhoz tartozó tartalmat és a teljes szellemi tulajdonukat. Ez nagyjából 70 játékot fed le.
„Az Interplay játékosok millióit szórakoztatta olyan jól ismert játékokkal, mint az Earthworm Jim, a Freespace, a Giants, a Kingpin, a Messiah, a MDK, a Run Like Hell, a Sacrifice, a Battlechess, a Clayfinger, a Dark Alliance és a Descent. Játékkészítőként rettentő büszkék vagyunk arra, hogy milyen szórakozást nyújtottak ezek a játékok az évek során. A mobiljátékok, a kiterjesztett valóság, a virtuális valóság és más megoldások előretörésével, hisszük, hogy a vásárlók készen állnak rá, hogy az Interplay karaktereit, történeteit és játékélményét soha korábban nem látott formában élvezzék. Kíváncsiak vagyunk, hogy az interaktív szórakoztatás eme egyedülálló kínálata hogyan fejlődik tovább a közönség felé világszerte.” – olvasható Eric Caen, az Interplay elnökének nyilatkozata.
A kiadó a Wedbush Securities szakértőit kérte fel, hogy segítsék őket az eladásban. Azt különösebben nem indokolták meg, hogy miért döntöttek minden szellemi tulajdonuk pénzzé tétele mellett. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.