Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A PlayStation 4 Pro nem válasz a Scorpióra

A Sony nem a Microsoft konzolját tekinti elsődleges ellenfélnek, hanem a PC-t.

2016.09.12. 13:29 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Bár a Microsoft sokkal korábban (az E3 alatt) leplezte le soron következő két konzolját, az Xbox One S-t és a Project Scorpiót, a Sony nem őket tekinti a napokban bejelentett PlayStation 4 Pro elsődleges versenytársának. Erről Andrew House, a Sony vezetője beszélt a The Guardian magazinnak. House elmondása szerint a Sony jóval azelőtt elkezdett dolgozni az új, erősebb konzolon, mintsem a Microsoft bemutatta volna a sajátját. Munkájukat egy másik platform, a PC újbóli előretörése inspirálta. A játékosok számára továbbra is az egyik elsődleges szempont a gyönyörű grafika, ezt pedig jelenleg a PC kínálja számukra leginkább. Tény, hogy az aktuális konzolgeneráció nem tudott igazán nagy grafikai fejlődést előidézni, mivel megjelenésükkor is legfeljebb beérték az akkor aktuális PC-s maximumot. Ám az évek előrehaladtával a PC-k tovább erősödtek, így a játékok is rendre egyre szebbé válnak (vagy legalábbis a gépigényük növekszik folyamatosan…), ám ezzel a két konzol nem igazán tudja tartani a lépést. Ez pedig azt eredményezi, hogy egyre több játékos pártol át konzolokról asztali számítógépekre. Ezt szeretné a Sony valamelyest kompenzálni, ezért döntöttek egy sokkal erősebb konzol elkészítése mellett. Azt pedig már csak a jövő döntheti el, hogy a PlayStation 4 Pro és a Scorpio képes lehet-e hosszabb távon is újból elcsábítani a játékosokat a billentyűzettől és az egértől. ■

hozzászólások (4)

stero
stero 2016.09.12. 14:13
Nem csak a grafika miatt mennek át hanem a pofátlan konzol játékok árai miatt, a szar irányítás miatt, (talán meg kellene fontolni egy egér+billentyűzet kombót konzolra is mint elérhető opciót), a játékok nagyobb választékáért (konkrétan nincs stratégiai játék konzolra mivel szaros kontrollerrel SEMMIT nem lehet csinálni a mortal kombaton meg az autóversenyzésen és egyéb sportjátékokon kívül .. az FPS műfajról ne is beszéljünk, láttam már veterán kontrollerest FPS játékkal játszani, nevetséges volt.)
GeryG
GeryG 2016.09.12. 14:36
Azért ezt így nem jelenteném ki. A kontrollert valóban szokni kell. Én is ortodox PC-s voltam, amíg egyszer úgy nem alakult, hogy vettem egy PS3-at. Elsőre tényleg szokatlan volt a kontroller, de mára eljutottam oda, hogy billentyűzettel legfeljebb tényleg FPS-t és stratégiát játszom, minden mást kontrollerrel, mert egyszerűbb, pontosabb és hatékonyabb. Nekem legalábbis bevált.
A konzolos játékok ára valóban magasabb, mint a PC-s játékoké... kivéve, ha PC-re a Steamen veszed őket, mert akkor kb ugyanaz a szint... :D
Sucee
Sucee 2016.09.12. 14:51
Kb. az előző generáció félidejénél gondolta még ezt így a többség, ez így nagyon nem igaz.
Creativ3Form
Creativ3Form 2016.09.12. 16:43
Én is így vagyok vele. Féltem tőle, lett PS3-am, megszoktam, beleszerettem, PC-hez is vettem egy kontrollert, és azóta csak FPS-t játszok bill+egér kombóval. :-)
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.