Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Digital Homicide perli játékosait

100 Steam-felhasználó adatait követelik, hogy 18 millió dollárra perelhessék őket.

2016.09.19. 17:48 | szerző: Zoo_Lee | kategória: Üzleti

Aki jártas az indie fejlesztői közösség dolgaiban, esetleg ismeri és követi Jim Sterling zseniális YouTube csatornáját, valószínűleg ismeri a Steam Greenlight pestiseként is emlegetett Digital Homicide csapatot. A csapat néhány év alatt szerzett nem túl pozitív hírnevet azzal, hogy Asset Store-okból megvásárolt (rosszabb esetben az internetről lopott) fejlesztői csomagokkal és modellekkel gyorsan összedobott, kétes minőségű játékokkal árasztotta el a Steam Greenlightot, majd azt különböző unfair módszerekkel úgy manipulálta (játékkulcsok szavazatokért akciókkal többek között), hogy a termék garantáltan ki is kerüljön a Steam Store-ba. Amikor pedig a játékosok és kritikusok felemelték a hangukat a játékok minősége, illetve a fejlesztők ellen, általában a létező leggyerekesebb és ingerültebb módokon reagáltak erre, bannel, lejárató videókkal, youtube-os feljelentésekkel, felhasználói értékelések cenzúrázásával.
A DH eddigi célpontja elsősorban Jim Sterling volt, aki iszonyatos könyörtelenséggel alázta porrá egyik első mesterművüket, a The Slaughtering Grounds névre keresztelt FPS förmedvényt, majd hasonlóan vélekedett több későbbi játékukról. A DH pohara márciusban telt be, amikor is hivatalosan is megpróbálták beperelni Sterlinget 15 millió dollárra - valószínűleg annak reményében hogy elhallgattathatják.
Sterling azonban csak egy apró porszem a DH ellen tiltakozó játékosok és független fejlesztők szemében, akik a fejlesztőben látják a megtestesülését az indie játékdömping és a Steam Greenlight összes hibájának. Nem sokkal Sterling perelése után volt olyan lelkes kritikus is, aki a DH beszámolói szerint egy doboz kutyaürüléket postázott nekik. Erre pedig a DH a héten azzal reagált, amit Sterling esetében is megoldásnak látott - rágalmazás vádjával megpróbált beperelni 100, több értékelésben és kommentben is ellenük felszólaló Steam-felhasználót, és mivel csak a felhasználónevük volt ismert, a Valve-tól követelte, hogy tegyék számukra elérhetővé a megjelölt userek személyes adatait. Az sajnos a nagy jogi harcban elkerülte a figyelmüket, hogy a viselkedésükkel ezen a ponton súlyosan megszegték a Steam fejlesztőkre vonatkozó szabályait (ellenséges viselkedés a Steam felhasználókkal szemben, Doug Lombardi hivatalos közleménye szerint), a Valve pedig törölte a teljes katalógusukat az áruházukból (egyedül azok érhetik még el, akik korábban megvásárolták a játékokat).
A Digital Homicide ma az oldalán utalt arra friss közleményében, hogy ezúttal már a Valve ellen is jogi lépéseket szeretne tenni. Jelen sorok írója még mindig nem tudja eldönteni, hogy ez csak egy elkésett áprilisi tréfa-e. Ha valaki szeretne gyorsan képbe kerülni a fejlesztők történetével kapcsolatban, érdemes megnézniük Sterling összefoglalóját az események kezdetéről. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.