Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Alien: Isolation Alien: Isolation

Hivatalos VR-támogatást kaphat az Alien: Isolation

A Sega fontolóra veszi az új technológia beépítésének lehetőségét.

2016.09.19. 22:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Sok stúdió gondolja úgy, hogy a VR-technológiát legjobban világűrben játszódó túlélőhorrorral lehet demonstrálni. Erre jó példa az ADR1FT, a Detached, az Alice VR, vagy a Farpoint. De ha egy picit visszatekintünk az időben, nem is olyan régen találunk egy játékot, amely tökéletesen passzolna ebbe a sorba. Ez pedig nem más, mint a The Creative Assembly 2014-es alkotása, az Alien: Isolation. A belső nézetű túlélőhorrorban egy elhagyatott űrállomásról kellett kijutnunk a filmsorozat főhősnője, Ellen Ripley lányával, Amanda Ripley-vel, ám az állomáson természetesen ott kószált egy idegen is, akinek más tervei voltak velünk.
A Sega berkeiben régóta központi téma, hogy mit is kezdhetnének napjaink talán legfontosabb videojátékos fejlesztésével és ennek kapcsán bizony az Alien: Isolation is szóba került. Ugyanerről a Sony vezető munkatársa, Jurgen Post az MCV magazinnak adott interjújában is beszélt.
„A VR az egész cég figyelmét felkeltette. Van is jó néhány VR-eszköz az irodában, ahol az emberek játszanak is velük. Azt vizsgáljuk, hogy miként adhatnánk ki rá játékokat. Egyelőre nem jelenthetünk be semmit, de már nagyon közel vagyunk ehhez. Három éve elkészült az Alien: Isolation Oculus Riftre, az a demó durván hátborzongató volt. Egyik álmunk újra elhozni VR-ra azt a játékot és az álmok valóra is válhatnak.”
Ezt akár hivatalos megerősítésnek is vehetnénk, de egyelőre inkább várjuk meg a tényleges bejelentést. A játék egyébként már headset nélkül is tartalmaz néhány érdekes megoldást (legalábbis PS4-en), ugyanis a kamera segítségével oldalra dőlve kukucskálhattunk ki a sarkok mögül, emellett a mikrofont használva az idegen a valóságban keltett zajokra is felfigyelt. ■

Alien: Isolation
A legutóbbi Alien: Isolation cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.