Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Politika miatt kerülhet bajba az Oculus

Az Oculus alapítója, Palmer Luckey politikai ügybe keveredett, ezért több fejlesztő is visszalép a VR-headset támogatásától.

2016.09.25. 17:56 | szerző: GeryG | kategória: Egyéb

Sosem jó, ha a politika belekeveredik valamibe. Nem tesz jót a focinak sem és nem tesz jót a szórakoztató-iparnak sem. Az Egyesült Államok jelenleg épp választási lázban ég, az elnökjelöltek pedig vadul kampányolnak. Megannyi híresség és ismert ember nyilvánította már ki a hovatartozását, így tett a jelek szerint az Oculus alapítója, Palmer Luckey is. A hírek szerint ő is beszállt az egyik jelölt, Hillary Clinton lejárató kampányába, amelyet nem kis összeggel meg is támogatott. Ez pedig sok fejlesztőnél kiverte a biztosítékot, akik egymás után jelentik be, hogy készülő projektjeik a továbbiakban már nem fogják támogatni az Oculus Riftet. Így tett a Polytron csapata a Superhypercube kapcsán, amely így már csak a PlayStation VR-t támogatja. Szintén visszalépett a Scruta Games csapata a Computer Janitor VR projekttel egészen addig, amíg Luckey az Oculus munkatársa. A Tomorrow Today Labs is hasonló állásponton van a NewtonVR-ral.
Akadnak olyan fejlesztők is, akik nem szakítanák meg a kapcsolatot a céggel csak a vezetője politikai nézete miatt. Ilyen a Darknet fejlesztője, E McNeill, aki inkább pénzzel támogatja a másik jelöltet, hogy ezzel ellensúlyozza Luckey cselekedetét. A Carbon Games alapítója, James Green pedig teljes vállszélességgel kiáll Luckey mellett, függetlenül attól, mit képviseli a politikai színtéren.
Természetesen Luckey sem maradhatott csendben az ügy kapcsán, közleményben jelezte, mennyire sajnálja, hogy a tette miatt negatív fény vetül az Oculusra és partnereire. Elmondása szerint a róla megjelent hírek nem tükrözik hűen a véleményét, hiszen ő korábban is nyíltan támogatta Ron Pault és Gary Johnsont és most is utóbbira fogja letenni a voksát. Úgy gondolta, hogy az által támogatott Nimble America új ötletekkel áll elő, hogy elérje a fiatalabb szavazókat. Azok a híresztelések, melyek szerint ő lenne az említett szervezet alapítója, tévesek és a jövőben nem fogja további összegekkel támogatni sem. Amit viszont eddig tett, azt vállalja, de sajnálja, hogy az ő véleményét sokan összetévesztik az Oculus, mint vállalat álláspontjával. ■

hozzászólások (3)

HUNnoth
HUNnoth 2016.09.26. 04:21
És itt jön a hülyeség vonat és meg sem áll.Szerintem magán ügy,hogy ki kire szavaz és mire veri el a pénzét.
szbszig
szbszig 2016.09.26. 17:41
Hogy ki kire szavaz, az valóban magánügy. Még az is, hogy kit támogat a saját pénzéből. De hogy hogyan, ott azért már legyen egy határ szerintem. A másik fél sem a szakmai érveiről híres mondjuk a kampányban, de Trumpék különösen élen járnak abban, hogy Hillary egészségével foglalkoznak, vagy például azzal még mindig, hogy a férje hányszor lépett félre húsz évvel ezelőtt. Ez az a szint, aminél már el lehet, és el is kell határolódni tőle, úgy gondolom.
Sucee
Sucee 2016.09.26. 18:10
Attól még faszság, hogy emiatt igazából saját maguk alatt is vágják a fát, mert kevesebb eszközön lesz elérhető a termékük.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.