Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Wasteland 3

A semmiből jött a népszerű szerepjáték folytatásának bejelentése.

2016.09.29. 10:28 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Minden poszt-apokaliptikus szerepjátékok ősatyja, a Wasteland immáron 28 éves. Az Interplay játékának bizony huszonhat évet kellett várnia a folytatásra, hiszen a Wasteland 2 csak 2014-ben érkezett meg az inXile Entertainment műhelyéből. A játék remekül sikerült és újra a köztudatba hozta a címet, amelyet addigra szinte teljesen elfelejtettek már a játékosok. Az inXile Entertainment az elmúlt időszakban leginkább a Torment: Tides of Numenera fejlesztése kapcsán szólalt meg, ám ez – mint mostanra kiderült – nem azt jelentette, hogy ez az egy játék készül a stúdiónál. Tegnap ugyanis bejelentették, hogy készül a Wasteland 3.
A harmadik rész története a rangerek November csapatáról fog szólni, akik Colorado elszigetelt vidékein rekedtek. A nukleáris tél tulajdonképpen egy fagyott pusztasággá változtatta az egykor napos vidéket, a katasztrófa pedig teljesen elzárta a ki- és bejárást a környékre. Ennek köszönhetően a külvilágnak fogalma sincs, hogy mi zajlik a térségben, hogy ott egyáltalán emberek élnek. A rangereknek itt kell helyt állnia és megalapítani a központjukat, felvenni a harcot a helyi bandákkal. Bár a sztorit a magányos farkasok is teljesíteni tudják majd MI által vezérelt társakkal, az egészet úgy építik fel, hogy a legjobb élményt kooperatív módban nyújtsa. A fejlesztők ígérete szerint a teljes kampányt végigjátszhatjuk egy barátunkkal az oldalunkon. Együtt indulhatunk a küldetésekre, amelyeken vagy végig összedolgozunk a nagyobb biztonság érdekében, vagy épp megosztjuk egymás közt a részfeladatokat, hogy mihamarabb végezzünk. A közös játék persze nem azt jelenti, hogy csak együtt játszhatunk, hiszen ha egyikünk nem ér rá, a másik akkor is útnak indulhat. Így mire a másik visszatér, akár alaposan meg is változhat a környék. A játékmenetről egyelőre keveset árultak el a készítők, de azt ígérik, alaposan megújul majd a párbeszéd-rendszer, és a körökre osztott harcrendszer is. Utóbbiban megjelennek majd a járművek is és a környezeti adottságok is sokkal nagyobb szerepet kapnak, mint az előző részben.
A Wasteland 2 egyike volt a legnagyobb Kickstarter-sikereknek, hiszen a 900 000 dolláros célkitűzéshez képest végül közel 3 000 000 dollárnál állt meg a gyűjtés. Ezt szeretnék megismételni a Wasteland 3 esetében is, csak épp egy másik platformon: a gyűjtést a Fig oldalán szervezik és október 5-én fog elrajtolni. A sikeréhez aligha férhet kétség, csak az a kérdés, hogy mennyi idő alatt gyűlik össze a kért összeg (sokak szerint ez pusztán órákba fog telni), valamint végül hol áll meg a mutató.
Arról egyelőre nincs hír, hogy játék mikor jelenhet meg, de ha 2017-ben is, akkor is csak az év vége felé van rá reális esély. De nem lepődnénk meg egy 2018-as premierdátumon sem. A célplatformok között a PC-PS4-X1 trió a legesélyesebb. ■

előző
következő
Készül a Wasteland 3
Készül a Wasteland 3Készül a Wasteland 3Készül a Wasteland 3Készül a Wasteland 3
Wasteland 3
A legutóbbi Wasteland 3 cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Aryx
Aryx 2016.09.29. 16:26
Na ez jó hír, a 2-t anno megvettem, nem bántam meg. Tetszik ez a havas Coloradós váltás, sosem értettem, hogy a posztapokaliptika műfajon belül miért csak sivatagban gondolkodnak, és a képek sem vészesek.
...viszont nem csak a párbeszéd-rendszert kéne megújítani, hanem normális, épkézláb dialógusokat is kellene hozzá írni, mert a 2-ben vmi hihetetlenül buta és ócska és óvódás párbeszédek voltak.
(Random kemény fiú beszólása: ez itt a mi játszóterünk, fizessetek, vagy kopjatok le!!! X(
Saját okos emberünk: nem játszani jöttünk. :I
Én magam előtt sóhajtva, IRL: jézusom... meg ilyenek voltak még, h "take a rest and watch the best!" :D )

Azt sem bánnám, ha az általunk irányított karaktereknek lenne valami jelleme, egyénisége, mert nagyon nem tetszett az sem, hogy Arizona megtisztítása után is bólintójánosokat irányítottunk.
Mondjuk a legnagyobb álmom úgysem fog megvalósulni: egy olyan crpg, ami nem feltétlenül open world, cserébe tényleg egy végtelenül hiteles világ vesz körbe. Olyan, amiben a fegyverkereskedő bezár éjszakára, és nem fogad el minden konzervnyitót. Olyan, amiben nem vagyunk kiszolgáltatva mindenféle jött-ment ember akaratának, nem vagyunk kötelesek a side questeket megoldani csak azért, hogy legyen elég XP-nk a main questekhez. Olyan, amiben az embereink 200 ellenfél lemészárlása után nem csak statiszkiailag, jellemileg is fejlődnek, változnak, ne adj isten önálló gondolataik támadnak. Ahol tekintélyt jelent a helyi lakosság számára, h igenis ezek itt 200 ellenfelet legyaktak a környéken, jobb lenne nem beszólni nekik, hogy tegyék el azt az rpg-t. Stb. stb. Asszem elkalandoztam. :)
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.