Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Jövőre sem lesz új Assassin’s Creed?

Erről beszélt Tommy François egy interjú során.

2016.09.30. 18:18 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft az elmúlt években beállt abba a sorba, amelyben az Activision és az EA már régóta rostokol, vagyis a minél több profit érdekében évről évre mutatta be legsikeresebb sorozatainak újabb epizódjait. Ez elsősorban az Assassin’s Creedre vonatkozott és elmondható a szériáról, hogy alaposan megsínylette a gyakori megjelenést. Az orvgyilkosok története nagyjából a második epizód (2010) óta folyamatos lejtmenetben volt, pedig nem mondhatjuk, hogy a készítők nem próbálkoztak. Hol a kalózkodás és a hajózás jelentett újdonságot, hol pedig a több irányítható hős. De ezek egyike sem menthette meg a játékokat attól, hogy egyre unalmasabbá és önismétlővé váljanak, a néha megdöbbentően sok hibáról már ne is beszéljünk.
A Ubisoft végül idén tavasszal úgy döntött, elég volt, itt az ideje pihenőt fújni a két sorozatnak. Bejelentették, hogy idén ne számítsunk új Assassin’s Creed játékra, helyette kapunk Watch Dogs 2-t. Ám a legfrissebb hírek szerint a szünet hosszabb lehet annál, mint amit előzetesen vártunk. Erre utalt Tommy François, a francia kiadó munkatársa is egy IGN-nek adott interjúja során. Arról beszélt, hogy teljesen más megközelítésben gondolkoznak: a premier előtt legalább egy évvel készíteni szeretnének egy alfa változatot a játékokból, hogy több idejük legyen csiszolni rajtuk. Sajnos (vagy szerencsére?) azonban nem publikus alfáról van szó, mindössze egy belső használatúról, amely aztán alapul szolgál a további munkához. Minél több időt tölthetnek ennek javításával, bővítésével, finomításával, annál jobb végeredményt kapunk. Ha pedig ez azt jelenti, hogy 2017-ben sem jöhet ki új Assassin’s Creed játék, hát legyen.
A hozzáállás mindenképpen örömteli, már csak az a kérdés, hogy az így nyert extra fejlesztési idő végül új ötletekben és valóban innovatív megoldásokban fog-e visszaköszönni. ■

hozzászólások (1)

Artyom
Artyom 2016.10.01. 15:00
Kalózossal vagyok csak hajlandó játszani az egész szériából. Története egyszerű, de a történelmi kontextus és a karakterek benne kiemelkedően jól vannak összerakva, illetve a kalózos sandbox meg egészen egyedülálló ezen a szinten, én az első 500 hajócsatám után kezdtem beleunni.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.