Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A sötétség napfényes oldala

2003.05.29. 18:59 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Az élet nagy forgatókönyvíró: a legbanálisabb történetekről utólag kiderül, hogy egy csapat forgatókönyvíró megfeszített közös munkájának eredménye, a legfantasztikusabbak viszont a valóságon alapulnak. A sötétség leple (Darkness Falls, hazai bemutató: június 5.) például igazi rém-mesének tűnhet. Szerepel benne többszáz éves átok, arcát a fény elől porcelán-álarccal rejtegető asszony, eltűnt gyerekek és egy város, amely megmagyarázhatatlan félelembe burkolózik. És mégis: igaz, hogy a film az USA-ban játszódik egy Darkness Falls nevű faluban, de szinte minden, ami a vásznon látható megtörtént Ausztráliában egy kis halásztelepülésen, a szépnevű Port Fairyben.
A kisvárosban valóban élt egy asszony, aki – miután halász férje a tengerbe veszett – sütemények készítéséből tartotta fenn magát, és az a gyerek, akiknek épp kiesett egy foga, egy speciális sütit kapott tőle. Az asszony egy csúnya égési sebe miatt valóban kerülte a fényt, valóban boszorkánysággal vádolták és megölték: és város attól kezdve valóban minden hazulról elszökött gyerek eltűnését az ártatlanul meglincselt boszorkány átkával magyarázott.
A leszármazottak legnagyobb örömére. A halászat már feleolyan jó üzlet, mint a turistaforgalom. Melbourne-ből rendszeresen érkeznek a turistabuszok, hogy a távol-keleti és amerikai társasutazók szippanthassanak egy kis igazi átkozott levegő. A sötétség leple USA-beli bemutatója óta pedig még nagyobb a felhajtás: a környéken: megtört az átok! ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.