Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

A Havas Interactive újdonságai

2000.09.04. 00:00 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Most se valami nagy, látványos standon vett részt a Havas Interactive a kiállításon, a sajtó számára azonban tartogattak néhány új bejelentést, melyeket meg is lehetett nézni.

Legfontosabb új bejelentés talán a Half-Life engine-jére épülő Gunman Chronicles, melyet a Rewolf Software fejleszt. A játék hasonlóan történet-orientált lesz, azonban sokkal nagyobb területen játszódik, mint nagy sikereket elért elődje. A sci-fi környezetben játszódó Gunman Chroniclesben négy felfedezetlen bolygón várnak ránk a kalandok, valamint legalább harmincféle szörny. Hálózatban 32 játékos lőheti egymást, akár LAN-on, akár az interneten. A játék megjelenése ez év őszére várható.

Másik újdonság a Warrior Kings, mely egy valós idejű startégiai játék, amelyben középkori hadsereggel vehetjük fel a harcot a gonosz erőivel szemben, de persze a sötét oldalt is választhatjuk. A játék első ránézésre nagy hasonlóságot mutat a nagy sikerű Shogunnal: ugyanúgy formációkba rendezhetjük csapatainkat, és az irányítás is nagyon hasonló, azonban itt nagyobb szerepet kap az erőforrásokkal való gazdálkodás, és az egyes emberek irányítása is. A játékot a Black Cactus kb. 2 éve kezdte fejleszteni, és várhatóan fél év van még hátra.

A Zeus: Master of Olympus, az Impressions Games következő városépítős játéka nagyon találóan fűzi a települések fejlesztéséhez a görög kultúra jellegzetességeit. A város felépítésekor az eddig jól megszokott épülettípusokat használhatjuk fel, viszont a lakónegyedeknél külön helyet kell kijelölnünk a gazdagabb és a szegényebb néprétegeknek. Egy kicsit átalakult a kezelőfelület is, amely nagyrészt a jobb oldali panelen látszódik meg. A legjellegzetesebb vonása a Zeusznak a görög mitológikus személyek megjelenése. Istenek eddig is voltak a játékokban, de soha nem jelentek meg ilyen közvetlenül. A városokban az általunk kiválasztott mitológikus személynek szentelhetünk egy épületet, amelynél megnézhetjük, hogy milyen javak megléte esetén fog odaköltözni. Ha tetszik neki a hely, akkor a város utcáin sétálgatva fog megjelenni, amitől kezdve számíthatunk a jelenlétének áldásos következményeire. Például ha Herkules sétálgat a városunkban, akkor minden ellenünk támadó szörnyeteggel szembe fog szállni, akik ellen a hadseregünk amúgy is tehetetlen. Akik jártasak a mitológiában, azoknak könnyebb dolguk lesz, hiszen minden hős a megfelelő szörnyeteg ellen képes hatásosan fellépni. A másik nagyobb újítást a világtérképnél tapasztaltuk.. Ezentúl nem csupán kereskedni lehet a szomszédos településekkel, hanem meg is támadhatjuk őket, kirabolva javaikat. Arra viszont számíhatunk, hogy ha éppen egy másik város ellen vezényeljük a csapatainkat, és kisebb helyőrséget hagytunk a városunkban, akkor az ellenséges települések ezt azonnal ki fogják használni, és támadásba lendülnek ellenünk. Ugyanígy szövetségeket is köthetünk, amelynek előnyös oldalait főként a kereskedelemben használhatjuk ki. Jellegét tekintve a Zeus: Master of Olympus könnyebben játszható lesz, mint a Pharaoh, de ettől még a nehezebb feladatokra vágyók is meg fogják találni a számításaikat. Megjelenése novemberre várható.

Bejelentették a Half-Life gyűjteményes kiadását is, melyet Európában Half-Life: Generationnek neveztek el. Az eredeti játék mellett az Opposing Force küldetéslemez, a Team Fortress Classic és a Counter-Strike kiegészítések, valamint egy rakás MOD kap helyet a dobozban.

Az utolsó bemutatott PC-s program a Tribes 2, mely az első rész után egy még jobban a csapatorientált multiplayer módra koncentráló 3D akciójáték lesz. Azért lesz benne pár egyszemélyes küldetés is, számítógép-irányította csapattársakkal, hogy aki egyedül szeret játszani, az se unatkozzon. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.