Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Darth Vader is vendége a HungaroCon-nak

A sajtótájékoztatón a Csillagok háborúja egyik főszereplőjét alakító David Prowse is jelen volt.

2003.07.03. 08:13 | szerző: Viper | kategória: Egyéb

Az országos HungaroCon elnevezésű fantasztikus találkozó keretében a budapesti sajtótájékoztatón a szervezők mellett megjelent David Prowse is, aki a klasszikus Csillagok Háborúja trilógiában Darth Vadert alakította.
A szervezők ismertették a július 3. és 6. között Salgótarjánban megrendezésre kerülő országos fantasztikus találkozó programjának kivonatát, melynek kiemelkedő eseményei lesznek a meghívott híres vendégekkel való találkozások. A szervezők szeretnék ugyanis kiterjeszteni ezeket a találkozókat, hogy azok valóban színvonalas, országos méretű rendezvények lehessenek, ezért minden évben a sci-fi és fantasy világának neves személyiségeit látogatnak el a találkozóra. Az idei évben a díszvendégek közt szerepel Davis Prowse alias Darth Vader; Ian Watson, brit író és forgatókönyvíró, aki többek közt az A.I. Mesterséges értelem forgatókönyvét is írta; Roberto Quaglia olasz író, az európai SF szervezet alelnöke; valamint Stanislaw Lem, lengyel író és filozófus. A HungaroCon részletes programja megtalálható a http://www.atjaro.hu/hungarocon címen.
A sajtótájékoztatón David Prowse elmondta, hogy mostanában a LucasFilm bizony meglehetősen ridegen bánik a korábban Darth Vadert játszó színésszel, ugyanis annak ellenére, hogy a színész az országokat járva a Csillagok Háborúját népszerűsíti, és Angliában komoly elismerést váltott ki a gyermekek közlekedési baleset-megelőzése terén, a nagy filmóriás gyakorlatilag a Jedi visszatér óta semmiféle kontaktust nem vett fel Prowse-zal. Ennek ellenére a színész még mindig bízik benne, hogy a 3. epizódban ismét felveheti Darth Vader jelmezét, bár eddig semmiféle felkérést nem kapott e téren. A trilógia többi szereplőjével azonban sokkal jobb kapcsolata van, velük ugyanis gyakran találkozik a külföldi sci-fi rajongói összejövetelek során. Igaz oda sem megy el mindenki, a főszereplők ugyanis egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán vállalják ezeket a szerepléseket, sokkal inkább a „második vonalba” tartozó filmszereplőkkel találkozik sokat (R2D2, C-3PO, Boba Fett, Chewbacca). Az 1. és 2. epizódról alkotott véleményében Prowse kifejtette, hogy azok szerinte leginkább a játékfigura-eladásokat szolgálják, és a klasszikus trilógiához képest túlságosan is csúcstechnológiával készültek. Míg az 1. epizód nem túlságosan lopta be magát a szívébe, addig a 2. epizód már sokkal jobban tetszett neki, de véleménye szerint a csúcs a 3. epizód lesz. Természetesen a készülő film részleteiről (sem) tájékoztatták őt a LucasFilm emberei, a klasszikus trilógia készültekor pedig nem közöltek többet vele az előzményekről, mint amit már eddig is tudtunk.
A Star Wars filmeken kívül Prowse elmesélte a hazánkhoz fűződő élményeit, valamint méltatta a magyar lányok szépségét. ■

előző
következő
Darth Vader is vendége a HungaroCon-nak
Darth Vader is vendége a HungaroCon-nakDarth Vader is vendége a HungaroCon-nakDarth Vader is vendége a HungaroCon-nakDarth Vader is vendége a HungaroCon-nakDarth Vader is vendége a HungaroCon-nak

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.