Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

ECTS - BioWare bemutatók

2000.09.06. 00:00 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Az ECTS-en BioWare standján bemutatták a hamarosan megjelenő Baldurs Gate 2-t. A prezentációt a cég egyik főnöke, Dr. Ray Muzyka tartotta. Az alábbiakban összefoglaljuk az általa kiemelt főbb újdonságokat, érdekességeket.
A játékot kezdhetjük egy teljesen új karakterrel, de akár importálhatjuk az előző részben elmentett partynkat is. Új választható faj a fél-ork, és új osztályok is vannak, mely első sorban különböző alosztályok képében mutatkozik meg: például 4 fajta harcos és 4 fajta pap közül választhatunk, melyek mindegyike más-más terület specialistája. A programban alkalmazott harmadik kiadású D&D szabályrendszernek megfelelően új osztály a sorcerer, a barbár, és a szerzetes. Karakterünk generálásakor a szokásos paramétereket állíthatjuk be, köztük speciális képességeket is kiválaszthatunk, mint például a két karddal vagy a karddal és pajzzsal való harc.
A kezelőfelületben a játék során kikapcsolhatóak az oldalsó panelek, így a teljes képernyőn láthatjuk a pályát. A térképek és küldetések mellé tetszőleges feljegyzéseket írogathatunk, kalandjainkról pedig a játék során automtikusan készül egy napló. Varázslóink és papjaink összesen mintegy háromszáz féle varázslat közül válogathatnak. Ezek a varázslatok ráadásul erősebbek, mint az előző részben megismertek. Még egy dolgot emelt ki a bemutató során Muzyka, ez pedig a javított útkeresési algoritmus: ha karaktereink egymás útjában állnak, lazán kikerülik egymást. A minimális rendszerkövetelmény PII 233 32 MB RAM-mal, a grafika ugyanis sok szinten alsóbb szintre kapcsolható.

A BioWare másik exkluzívan bemutatott játéka a Neverwinter Nights volt. Mint a cég többi más projektje, ez is egy kimondottan többszemélyes RPG lesz. Megpillantva a programot a legfeltűnőbb a gyönyörűen kidolgozott grafikai megjelenés volt. Ennek legérdekesebb elemei a dinamikus árnyékok, illetve a karakterek tükröződő páncélzatai voltak. Az árnyékokat a játék valós időben számolja, így ha valaki olyan helyre ér, ahonnan a másik szereplőre árnyék vetül, akkor folyamatosan változnak a másik szereplő vetületei is.
Amit még kiemeltek a készítők, az az átlátszó inventory, amely így nem takarja el a folyamatban lévő játékot. A kezelőfelület felépítése is nagyon egyszerű, hiszen ha egy tárgyhoz érünk, akkor gombnyomásra óralapszerűen megjelennek körülötte a rajta elvégezhető funkciók.
A bemutatott kis történetben tapasztalt harcosnőnkkel egy nemrég kirabolt kereskedőbe botlottunk, aki a meggyógyításáért cserébe felajánlotta segítségét, hogy együttes erővel győzzük le támadóját. Itt utalt rá Muzyka, hogy miközben a kereskedővel beszélünk, igazából nem is tudjuk, hogy mögötte valaki más személy áll a világ egy távoli pontján, vagy éppen a számítógép irányítja. Miután rátaláltunk a kereskedőt kifosztó szörnyre, és sikeresen a földre küldtük őt, a beígért jutalomként harcosnőnkkel el is tehettük a talált aranyat. Amint azonban hátat fordítottunk a kereskedőnek, az elővett egy kést és egyszerűen leszúrta karakterünket.
Ezek után került bemutatásra a pályaszerkesztő, amelynek legelőnyösebb tulajdonsága az egyszerűség. Ez azt jelenti, hogy nem kell elmerülnünk a részletekben, tehát például egy templom elhelyezésekor automatikusan kijelölődnek a világító fáklyák helyei is, vagy például a falak felhúzásakor azok díszítései is maguktól a helyükre kerülnek. Így pár egyszerű mozdulattal végülis egy részletekben gazdag, látványos pályát hozhatunk létre. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.