Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Magyar animátorok a T3 munkálataiban

Az Exigo intró-animációját is készítő csapat 60 effektet készített a Terminator 3 filmhez.

2003.07.16. 19:00 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A hazai Digic Pictures munkatársainak neve is feltűnik a hazánkban augusztus 21-én bemutatásra kerülő Terminator 3 – A gépek lázadása stáblistájában. Az Andy Vajna többségi tulajdonában lévő Games Unlimited szoftverfejlesztő cégcsoport tagjaként működő csapat ugyanis megbízást kapott a film készítőitől két trükk elkészítésére. Az eredménnyel azonban annyira elégedettek voltak, hogy a munka nem állt meg, és összesen 60 kisebb-nagyobb feladatot bíztak végül a Marinov Gábor irányította 15 fős csapatra. A mai napon tartott sajtótájékoztatón bepillanthattunk néhányba ezek közül a jelenetek közül, ráadásul Gábor elég sok háttérinformációt, kulisszatitkot is megosztott az újságírókkal.
Az első bemutatott jelenetben a Kristanna Loken alakította T-X robotot lövi Arnold Schwarzenegger, miközben a T-X kezéből fegyver alakul ki. Az ILM által készített trükkel azonban nem volt elégedett a rendező. A Digic Pictures ötlete az volt, hogy a lepattanó lövedékek sebezzék meg a T-X-et. Ezután rájuk bízták a kivitelezést is, és mivel a következő jelenetekben nem voltak sérülések a roboton, azoknak a korrigálását is. „Volt olyan jelenet, ahol emiatt az ILM által készített effektet is ki kellett cserélnünk az általunk készítettre” – mondta Marinov Gábor. Egy másik jelenetben egy teljesen új robot jelent meg, mivel a francia Attitude csapat fejlesztésében készülő számítógépes játékban bevezették a T900-as robotot, mely azonban nem szerepelt eredetileg a filmben. A nagyobb részletességű modell kidolgozására is a hazai csapatot kérték fel. Az első tervek szerint egy csatajelenetben szerepelt volna ez a robot, végül azonban a tesztlaborban látható.
A további jelenetek között szerepelt egy daruskocsi roncsolódása, egy helikopter nagyobb fokú sérülésének megjelenítése, egy folyosón lévő robbanási jelenet újrakészítése (eredetileg egy Los Angeles-i társaság dolgozott rajta), valamint egy teherautó betört ablakának megjelenítése. A Digic Picturesnél tehát nem unatkoztak, és sűrűn kommunikáltak az óceán túlpartján lévő fejlesztőkkel. Erre az internetet használták, a mozivászonra készült nagyfelbontású animációkat pedig 40-80 GB kapacitású mágnesszalagon küldték át.
Jogosan merülhet fel ezek után a kérdés mindenkiben, hogy hogyan is találtak rá a Digic Pictures csapatra a nagy hollywoodi cégek. A válasz egyik része természetesen a cég hátterében álló Andy Vajna, de a legfontosabb mindenképpen a csapat igen komoly animációs alkotása volt, az Exigo játékhoz készült 3D-s intro animáció, melyet az idei Siggraph konferencián a 635 beküldött alkotásból kiválogatott 25 legjobba is beválogattak. (A Black Hole fejlesztésében készülő Exigoról játékinfo oldalunkon találhattok további információt.) Itt figyeltek fel a csapatra, és kapták a már említett 2 snittre szóló megbízást.
Érdekességként elhangzott még a sajtótájékoztatón, hogy a csapat elsődlegesen Maya szoftvert használ 3D modellezésre, a renderelésre azonban a kissé bonyolult kezelésű, de profibb eredményt adó Pixar Photorealistic Renderman programot alkalmazzák. ■

előző
következő
Magyar animátorok a T3 munkálataiban
Magyar animátorok a T3 munkálataibanMagyar animátorok a T3 munkálataibanMagyar animátorok a T3 munkálataibanMagyar animátorok a T3 munkálataibanMagyar animátorok a T3 munkálataiban

hozzászólások (0)

további hírek

Renoir videoteszt

Kipróbáltuk az oldalnézetes noir platformert.

Regisztrálj a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands zárt bétájára!

Egyelőre keveset tudni a bétáról, de várhatóan a következő hónapokban rajtol majd el.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!