Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Adatmegsemmisítés kontra adatmentés

2003.07.23. 19:29 | szerző: Viper | kategória: Egyéb

A mai sajtóreggelin került hivatalosan is bejelentésre a Kürt Rt. legújabb szolgáltatása, az adatmegsemmisítés. Az adatmegsemmisítés fontosságáról életszerű bemutatót láthattak a résztvevők, a cég szakemberei ugyanis a szavakon túl a gyakorlatban is bemutatták, hogy milyen egyszerű visszanyerni az adatokat egy szimpla Windows-beli törlés, sőt még a merevlemez teljes formatálása után is. Nem nehéz elképzelni, hogy a tömegméretek közt alkalmazott informatika korában egy vállalat esetében mennyire fontos kérdés a leselejtezett vagy lecserélt adathordozókon tárolt adatok biztos megsemmisítése.
Olyan esetekben, amikor az adatmegsemmisítés során a merevlemez működőképességét meg kell őrizni, egy speciális, a Kürt által kifejlesztett adatmegsemmisítő szoftver kerül bevetésre, melynek működése szintén élőben bemutatásra került. Ez a szoftver többszörösen felülírja az adattároló felületet valamilyen meghatározott karaktersorozattal. Demagnetizáló alkalmazható, ha az adattárolót működésképtelenné kell tenni, de az eszköz nem semmisíthető meg, vagy például lejárt élettartamú, biztonsági mentésre használt mágnesszalagok leselejtezésekor. Optikai és magneto-optikai lemezek használhatatlanná tételéhez speciális célgép áll rendelkezésre, amely mechanikai úton teszi használhatatlanná az adathordozót – ennek kézzel fogható végeredménye szintén megtekinthető volt a sajtótájékoztató keretében. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bejött a váltás a Resident Evil 7-nek?

Befutottak az első külföldi értékelések!

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!