Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

A hőség is az elektronika kárára lehet

2003.07.31. 13:15 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A szünetmentes tápegységek hasznáról - az áramkimaradás esetén történő áramellátás mellett a feszültségtüskék kiszűrésének fontosságáról - egyre többet hallani, azonban arra valószínűleg kevesebben gondoltak, hogy a hőség, és az emiatt egyre elterjedtebb légkondicionálók - a megnövekedett teljesítményfelvétel miatt - is hatással lehetnek az elektromos berendezésekre (és nemcsak a számítógépekre, hanem a TV készülékekre, hi-fi eszközökre, és egyéb elektronikai cikkekre). "A hatalmas teljesítményfelvétel miatt sokkal sűrűbben fordulnak elő feszültségingadozások az elektromos hálózaton." - mondta Bíró Viktor, a szünetmentes tápegységeket gyártó APC cég hazai képviseletének vezetője. "Sokan vásárolnak ma már megbízható szünetmentes tápegységet számítógépeik és otthoni berendezéseik védelmére is, de még mindig nem terjedt el a köztudatban, hogy védekezni kell a hálózat felöl érkező feszültségtüskék ellen. Ilyenkor érdemes túlfeszültségvédőt felszerelni, ami néhány ezer forint, viszont megvéd az értékes berendezéseken történő kisülésektől."
A túlfeszültségvédő vásárlásánál fontos szempont lehet az érzékenység: minél nagyobb ez az érték, annál jobban védi a berendezéseket. Elhelyezésénél érdemes úgy elhelyezni a túlfeszültségvédőt, hogy lehetőleg az összes berendezés ezen keresztül kapja az áramot, és ha túláram keletkezik a hálózatban, az eszköz kiegyenlítse a feszültséget még a berendezések elérése előtt. A túlfeszültségvédőnél komolyabb megoldás a szünetmentes táp használata, ezek a feszültségtüskék elleni védelmen túl rövidebb-hosszabb ideig még az áramellátást is biztosítják áramkimaradás esetén. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.