Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Egy élet statisztái

2003.09.05. 17:52 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A David Gale élete című thrillerben (The Life of David Gale, hazai bemutató: szeptember 11.) semi sem igaz. Nem csak azért, mert a csavaros történet tartogat néhány váratlan meglepetést, hanem azért is, mert a film ugyan időnként dokumentarista pontosságúnak mutatja magát, mégis kizárólag játék. Legalább is alkotói eredetileg így képzelték el. De aztán egészen másképp alakult.
Az egyik jelenetben, amit Texas állam parlamentje előtt vettek fel, statiszták a film főszereplője, Kevin Spacey kivégzése ellen tüntetnek: a halálbünetés helyi támogatói azonban azt hitték, ez egy igazi demonstráció, így az ellentüntetés, amely a filmen is látszik nem szerepelt a forgatókönyvben, és nem résztvevői komolyan gondolják, amit kiabálnak. Ugyanígy nem statiszták azok, akik a részegen dülöngélő Kevin Spacey-t megbámulják egy atlantai utcán. A jelenetet csupán kétfős stáb vette fel, a kiabáló, részeg férfi mellett riadtan elsuhanó nők sem szerepet játszanak.
A film egyik véletlen szereplője maga a rendező. Egy házibuli-jelenetben Alan Parker a büféasztalhoz óvakodott, hogy elemeljen egy szedvicset: nem vette észre, hogy belép a kamera látószögébe. A snit végül benne maradt a filmben: aki figyel, rajta kaphatja a két Oscar-díjra jelölt rendezőt, amint egy asztalhoz lép, körülnéz, majd szendviccsel a kezében ijedten kimenekül a képből. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.