Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Rajzolók a tenger alatt

2003.10.31. 13:52 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A filmkészítés gyakran veszélyes foglalkozás: a stáb az ügy érdekében magas hegyekre mászik, száguldó autók között ügyeskedik. A meglepő csak az, hogy nemrég kiderült: az animációs filmek készítői sincsenek mindig biztonságban. Az év mozis szenzációja az Egyesült Államokban és az egész világon a Némó nyomában (Finding Nemo, hazai bemutató: november 20.) című komputeranimációs vígjáték, melyben a Szörny Rt. alkotói a Disney stúdió segítségével a halak kalandos életébe engednek betekintést: és a tökéletesség kedvéért a rajzasztalhoz és komputer-billentyűhöz szokott animátoroknak igazi kalandokban kellett részt venniük.
A rendező, Adrew Stanton kötelezővé tette, hogy összes kollégája több látogatást tegyen Los Angeles-környéki óriásakváriumokban, de az így szerzett tapasztalatok mélységével nem volt elégedett, így aztán stábját búvárkodni küldte; az animátorok Kaliforniában és a Hawaii szigeteken is jó párszor merültek: elvegyültek filmjük szereplői között. Egyedül a három vegetáriánus cápát nem nézték meg ilyen közelről. Sőt, abban a több száz literes akváriumban sem volt cápa, amelyet az alkotók irodájában helyeztek el: a filmben szereplő legtöbb halfaj azonban ott úszkált, és akinek a Némó nyomában alkotói közül szüksége volt rá, bármikor meglátogathatta őket, hogy a sós vízű akváriumból merítsen ihletet. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.