Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A kapitány és a tengeribetegség

2003.11.13. 23:48 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A látszat csal: amit a tátott szájjal figyelő néző a moziban lát, többnyire egészen másképpen van. A Kapitány és katona című 19. századi kalózfilmben (Master & Commander, hazai bemutató: november 27.) Russel Crowe a főszereplő kapitány merészsége százféle bizonyítékát adja: hatalmas viharban áll az árbocrúd tetején, a hajókorlát külső felén lóg a tenger felett, és kötélen lendül át egy másik, megcsáklyázott hajóra. Amit látunk, mind igaz. A film nagy részét Peter Weir rendező egy eredeti fregatton forgatta: a biztonság kedvéért ugyan egy stúdióban felépítették a hajó felső harmadát, hogy aki nem mer az árbocra mászni, az itt imitálhassa, de ezt az építményt egyetlen egyszer sem használták.
A turpisság ott van, hogy Russel Crowe – bár mindent katonásan végigcsinált – nem szerette olyan nagyon az akciódús jeleneteket. A forgatás idején a tengeribetegség és a tériszony is kínozta. A nagy csatajelenet forgatásakor (amikor egy vékony kötélen lógva töltött sok időt az ingó fedélzet fölött) az alkotók már egy dublőr bevonását fontolgatták, de Crowe nem járult hozzá: maga akarta eljátszani azt is, amitől félt. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bejött a váltás a Resident Evil 7-nek?

Befutottak az első külföldi értékelések.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!