Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Magyar Windows Me sajtótájékozató

Boros és Bocskor prezentációjával kellemesen vidám hangulatú termékbemutató kerekedett ki.

2000.11.09. 22:54 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Elég rendhagyóra sikerült a Microsoft Magyarország ma délelőtti sajtótájékoztatója, ahol az új Windows Me operációs rendszer magyar verziója került bemutatásra. Persze nem azért, mert annyi újdonságot tudtunk volna meg az Me-ről, hiszen az angol verziót már jó ideje ki is próbálhattuk. Az igez meglepetést Boros Lajos és Bochkor Gábor feltűnése jelentette. Hogy mi közük van a Microsoft sajtótájékoztatójához? Egyrészt a Microsoft támogatásával került piacra a duó legújabb zenei felvételeket tartalmazó CD-je, másrészt a Windows Millenium Edition egyszerű kezelhetőségének bizonyítékát jelentette, hogy a bemutatót két, nem éppen számítástechnikai szakember is megtarthatta.

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy ez a sajtótájékoztató nem kimondottan egy száraz, tényszerű termékbemutató lett. A duó ugyanis szokás szerint hozta a formáját. A legnagyobb hangsúlyt a Me új multimédia szolgáltatásainak bemutatására helyezték. Egyrészt az új Media Player segítségével belehallgathattunk az új CD számaiba, és megismerkedhettünk az ide kapcsolódó beállításokkal. Különös tekintettel a Media Player új "bőreire". Eközben Bochkor egy digitális fényképezőgéppel pár képet készített az egybegyűlt díszes társaságról, majd a kamerát a géphez csatlakoztatva az automatikusan létrehozta a kapcsolatot, és már nézhettük is a gépre letöltött képeket: bambán bámuló újságírók, szorgos fotóriporterek, egy női láb, és hasonló érdekességek. A kissé szabadelvű bemutató közben azért a jelenlévő Microsoft szakemberek is hozzáfűztek néhány újdonságot: rendszer helyreállítás egy nem megfelelően megírt program telepítése után, az operációs rendszerbe integrált legújabb Internet Explorer 5.5 és internetes eszközök, illetve továbbfejlesztett hálózati kezelés, video telefon, valamint a MS új audio és video formátuma, amellyel jobb tömörítési arányt lehet elérni, amint az MP3-nál, vagy bármely képtömörítőnél.

Levezetésként pedig megtekinthettük az új Boros-Bochkor CD-n található "Így készült..." rövidfilmet. Nagy élmény volt! ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.