Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Az ember, aki mindenképpen verekszik

2004.01.09. 18:57 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Cserhalmi György ismét nekivágott, hogy bebizonyítsa: ő a magyar Belmondo. Új krimijében, Az ember, aki nappal aludt-ban (hazai bemutató: január 15.) a korrupt rendőrök ellen forduló, makacs és magányos zsarut alakít, aki kalandjai során legalább annyi pofont kap, mint ad. A Budapesten játszódó film franciás hangulata sem véletlen: a vagy negyven éve Párizsban filmező Szabó László a rendező.
És mert az író-rendező régi jó barátja Cserhalminak, kifejezetten neki írta a szerepet. És mert jól ismeri, a forgatókönyv szerint a főszereplő zsaru még a film elején eltöri a lábát (előtte néhányszor megüti a bokáját), és gipszben, mankóval játssza végig a kalandjait. Hogy miért? Mert a direktor tudta, hogy makacs színésze – épp, mint Belmondo – nem hajlandó szakemberre bízni a kaszkadőrmutatványokat. És mert szerette volna ebben megakadályozni, combig érő gipszet rakatott rá.
Tyutyu persze így sem akart kimaradni a verekedésekből és autóból való kizuhanásokból. Amikor tehát a filmben a rendőr egy kocsmai bunyó végén vagy négy asztalt magával ránt, az valóban ő maga: a gipsszel súlyosbított, Kossuth-díjas Cserhalmi György. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.