Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A legnagyobb kínai film

2004.03.19. 23:45 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Minden idők legnagyobb költségvetésű kínai filmje végre eljut a magyar mozikba is. A Hős (Hero, hazai bemutató: május 6.) nem akármilyen léptékű alkotás: nemzetközi stáb és ázsia legnevesebb színészei fogtak össze, hogy filmre vigyék a 2000 évvel ezelőtt játszódó történetet, mely három legyőzhetetlen harcosról, valamint legyőzőjükről szól.
A teljes igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy „ázsia legnevesebb színészei” szinte mind Amerikából érkeztek a forgatásra. A ma már filmenként 10 millió dollárt kereső Jet Li ingyen vállalta a munkát, döntésében talán az is befolyásolta, hogy paratnere Donnie Yen lett, akit a hazai közönség a Penge-filmekből, a Highlander-ből és a Londoni csapás-ból ismerhet, ám igazán a legendás harcművészeti film, a Volt egyszer egy Kína főszerepével vált ismertté: ennek központi akciójelenetében Jet Li-vel mérte össze a tudását.
A rendező a Cannes-ban, Berlinben és még számos nemzetközi fesztiválon díjazott Ji-mu Zang (angolosan: Yimou Zhang) a legfontosabb közreműködők közül talán az egyetlen Kínában dolgozó kínai: neki viszont a filmjei voltak betiltva Kínában egészen a 90-es évek elejéig. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.