Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Ki tud kínában kínaiul?

2004.04.19. 23:18 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A Hős (Yingxiong/Hero, hazai bemutató: május 6.) című kínai film, mely az első, birodalomalapító császár életére törő bérgyilkosok történetét beszéli el, nemcsak látványvilágában lenyűgöző: a kínai mozi történetének legnagyobb, és legköltségesebb vállalkozása méretében, a film érdekében megmozgatott technikát és embertömeget tekintve is óriási. Elkészítése nem is volt minden nehézség nélküli.
A filmért a világ minden tájáról a legjobb kínai színészek fogtak össze. Az egyik főszerepet Jet Li játssza (bár erről nem nyilatkozott, de úgy hírlik, ingyen), de híres harcművészek és filmszínészek érkeztek Honkgkongból valamint a pekingi és shanghai filmstúdiókból. Az már csak a forgatáson derült ki, hogy éppen ezért nem is értik egymást. Bár mindannyiuknak a kínai az anyanyelve, a távoli vidékek nyelvváltoztatai annyira külöböznek egymástól, hogy a forgatás szüneteiben a kínai színészek néha az egyszerűség kedvéért angolul beszélgettek egymással. Egyedül az ausztrál származású operatőr, Christopher Doyle beszélt mindenkivel kínaiul: az ő nyelvkönyvekből tanult mandarin-akcentusát minden résztvevő egyformán értette. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.