Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Holnapután a tudósok többet keresnek

2004.05.13. 16:31 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Még a tudósok véleménye is változhat. Kezdetben a tudományos világ meglehetősen ellentétes érzelmekkel viseltetett Roland Emmerich új megafilmje, a Holnapután (The Day After Tomorrow, hazai bemutató: május 27.) ügyében, hiszen annak alaptétele egy meteorológiai szakprobléma: az általános felmelegedés, és az ebből esetleg következő új jégkorszak.
A szakemberek természetesen elégedetlenkednek: hiányolják a filmből a részletek pontosságát, nem hiszik el, hogy – bár a film hőse egy klímakutató – egy film hitelesen ábrázolhatja a tengerszint megemelkedését, a tájfunok kitörését, sok európai város hó alá kerülését. Persze, gyanakvásuk nem a filmen alapul – hiszen azt még nem láthatták.
Ám, ahogy közeledik a premier, és egyre nő a várakozás izgalma, fokozatosan a véleményük is megváltozik: egyre többen jönnek rá, hogy a film – melyet az egész világon sok millió ember lát majd – az ő céljaikat szolgálja.
– Azt nem várhatjuk el egy hollywoodi stúdiótól, hogy a filmje története 10 000 évet fogjon át – nyilatkozta William Patzer, a Nasa óceanográfusa. – Náluk ez két nap alatt zajlik le. Mindegy. A lényeg, hogy az őslénytanász kollégáink mind karriert csináltak a Jurassic Park bemutatója után: fogadnék, hogy a Holnapután-nak köszönhetően jövőre megkétszereződik az állami támogatásunk. Hirtelen mindenki megérti majd, hogy mi a tét. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.