Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Hős színésznője Cannes-ban

2004.05.20. 19:52 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A világ legszebb női a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál vendégei, itt van Charlize Theron, Angelina Jolie, Cameron Diaz és Nicole Kidman is, ám mégis, egy kínai színésznő, Zhang Ziyi nyűgözte le a legtöbb újságírót. A huszonéves, Pekingben született színésznő játssza a Hős című, jelenleg a magyar mozikban is látható film főszerepét, és ő a legfontosabb szereplője a Hős rendezője új, a versenyen kívüli hivatalos programban bemutatott House of Flying Daggers (A repülő lándzsák háza) című történelmi kalandfilmjének.
Zhang Ziyi ebben az új filmben szintén kardforgatót alakít, ám ezúttal olyat, aki vak, és a békés napokban táncosnőként keresi a kenyerét. A forgatás előtt nemcsak ének-, tánc- és harcművészeti órákat vett, hanem két hónapra összeköltözött egy vak lánnyal, hogy jobban megértse, hogyan kell majd viselkednie a kamerák előtt.
Zhang a főszereplője Wong Kar-wai nagy várakozással övezett versenyfilmjének, a 2046-nak is. -- Arra a filmre nem lehetett készülni – panaszkodott a színésznő. – Wong semmit sem árult el előre a színészeknek a filmről, napról napra mondta el, mi lesz a feladatunk. Vagy egy évig dolgoztunk így együtt: végül tényleg azok a felvételek lettek a legjobbak, amiken olyasmire reagálok, ami valóban nagyon meglepett. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.