Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A tűz hangja

2004.10.08. 18:40 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A Tűzben edzett férfi (Man on Fire, hazai bemutató: október 7.) kemény és kegyetlen világot mutat: a Mexikóban megállíthatatlan bűnözést – még Denzel Washington sem a szokásos jófiút játssza benne. Ám Tony Scott rendező szerette volna, ha a filmben mégis ott a jóság, a megjavulás, a megváltás lehetősége. Ezért szerződtette Lisa Gerrard-ot.
Az elmúlt években az ő közreműködése szinte a filmsiker garanciája lett. Az énekesnő-zeneszerző, aki a Dead Can Dance formáció zenészeként lett híres, egyébént énekel gael, arámi és latin nyelven, mesekönyvet ír és turnézik, egyre többet dolgozik filmstúdiókban. A Baraka volt az első megbízása, azóta énekelt a Gladiátor-ban, A bennfentes-ben, A nap könnyei-ben, az Arthur király-ban és most A tűzben edzett férfi-ban. Különleges hangszerelései, ötletei, kelta népdalokat idéző hajlításai minden filmben jól felismerhetővé teszik.
Hogy minden műfajban otthon van, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy A tűzben edzett férfi betétdala után következő filmes megbízása egy magyar produkciótól érkezett. A Sorstalanság-ban, Koltai Lajos rendezésében Ennio Morricone dalát énekelte fel – a Magyar Rádió stúdiójában. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.