Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Krimi helyett kelekótya

2004.11.05. 19:45 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Még az is megunja néha a szakmáját, aki nagyon sikeres benne. John Grisham-nél valószínűleg nincs sikeresebb krimiíró. 1988 óta, amikor a Ha ölni kell megjelent, 15 krimit írt, melyekből a világ számos nyelvén eddig összesen 60 millió példányt vettek meg, és hetet közülük meg is filmesítettek: többek között A cég, A Pelikán-ügyirat és Az ügyfél is az ő írása alapján, az ő közreműködésével készült.
Bár Grisham továbbra is elsősorban krimiket ír, a főszerepben jogászokkal, tizenhatévnyi ijesztgetés és feszültségkeltés után elhatározta, kipróbálja magát más műfajban is: így született meg a Kelekótya karácsony, amely azt bizonyítja, az író egy-két tehetségét eddig titkolta: például azt, hogy kiváló humora van. Az viszont – Grisham eddigi pályáját ismerve – már egyáltalán nem meglepő, hogy ebből a regényből is film készült (Skipping Christmas, hazai bemutató: december 2.). A Kelekótya karácsony-ban egyetlen ügyvéd sem szerepel, se élve, se holtan.
– Tényleg furcsa volt ilyen regény írnom – vallotta be utólag a szerző –, és még furcsább volt a filmváltozat első tesztvetítését végigülni. Eddig mindig azért kellett drukkolnom, hogy néma csönd legyen a nézőtéren, hiszen az a növekvő feszültség jele. Most pedig minden csöndben eltelt másodperctől kétségbeestem: szerencsére a közönség hamar felvette a ritmust, és szétröhögték a filmet. Olyankor már csak az zavart, hogy ilyen zajban egy csomó jó mondatomat nem hallja senki sem. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.