25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

A főnix dala

Írta: Dino

A sivatagban nem könnyű a túlélés. Erre panaszkodik Tyrese, a neves R&B-énekes, aki szerepet vállalt A Főnix útja (Flight of the Phoenix, hazai bemutató: március 31.) című kalandfilmben. A történet egy repülőgép-szerencsétlenség tíz túlélőjéről szól, akik a Góbi-sivatagban próbálkoznak a lehetetlennel: hogy hazajussanak.
A filmet Namíbiában forgatták, ám Tyrese számára nem a forróság vagy a páratartalom maradt a legemlékezetesebb.
- Rendes akciószerepre vállalkoztam – nyilatkozta Tyrese. – De Dennis Quaid (aki a film egyik főszerepét, a pilótát alakítja) teljesen úgy vette, hogy énekelni érkeztem a stábba. Neki is van egy együttese, a Sharks, úgyhogy nem hagyott nyugodni. Én estére, a forgatás végére általában teljesen kivoltam, ő meg mindig azzal nyúzott, hogy használjuk ki az időt, zenéljünk együtt. Vagy három gitárt hozott magával a sivatagba. Nem is értem, honnan vett ennyi energiát: végül feladtam, és csaptunk egy jó sessiont. Még Giovanni Ribisi is lenyomott egy bluest.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!