Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Charlie 120 hangja

2005.07.07. 17:58 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A rajongói mind tudják: Tim Burton rendező szereti az őrült megoldásokat. Új filmje, a Charlie és a csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory, hazai bemutató: augusztus 18.) igazi családi vígjáték, mely a kicsiknek legalább annyira fog tetszeni, mint az őket kísérő szülőknek, de ő itt sem tagadja meg magát. Ami furcsa lehetett, az furcsa is lett a magányos csokigyárosról szóló történetben és a főszereplő, Johnny Depp játékában.
A filmben öt betétdal hallható: mindegyik más klasszikus zenekar stílusában hangzik fel az Abbától a Queenig, mindegyikben fantasztikus kórusokkal.
Az azonban csak a legélesebb fülű nézők hallják majd meg, hogy mindegyik dal mindegyik hangját ugyanaz énekli: Burton régi munkatársa, a kétszer is Oscar-díjra jelölt zeneszerző, Danny Elfman. Ezekben a dalokban 120 tagú kórus is énekel: itt is minden énekes hangja Danny Elfman, a kalandvágyó és strapabíró zeneszerző minden szólamot százhúszszor éneket el a stúdióban.
Röviden azért olyan zene is megszólal a Charlie és a csokigyár-ban, amit eredetileg nem ide szánt komponistája: ez Ligeti György műve, a vegyeskórusra írt Requiem. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.