Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A sziget és a valóság

2005.09.02. 10:22 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A filmek már nem csak követik a valóságot: gyakran meg is változtatják. A sziget (The Island, hazai bemutató: szeptember 1.) főhősei klónok, akiket – bár erről nem tudnak – csupán gazdatestük beteg szerveinek pótlására termeltek. Mindössze négy nappal A sziget angliai bemutatója után Caroline Flint, a szigetország egészségügyi minisztere nyilvános megvitatásra bocsátott egy kérdést: milyen körülmények között engedélyezzék a születendő gyerek nemének előzetes megválasztását. A géntechnika ezt már lehetővé teszi, ám eddig csupán akkor engedélyezték, ha ezzel a vérzékenység súlyos esete vált elkerülhetővé. A törvény most minden bizonnyal változni fog, bár a beavatkozást ezentúl nem nemválasztásnak, hanem család-kiegyensúlyozásnak fogják nevezni, hogy megszabadítsák a kellemetlen eugenetikai asszociációktól.
A nyilvános vitát követő törvényjavaslat valószínűleg úgy szól majd, hogy egy családon belül bizonyos számú, ugyanolyan nemű gyerek megléte esetén a szülők kérhetik következő gyerekük nemének előzetes meghatározását.
Jelenleg egyébként 950 lány születésére 1000 fiú születése jut, Kínában az arány 833:1000, Indiában pedig 800:1000.
Angliában a javaslat természetesen nagy vitát váltott ki. Sokak szerint, az első enyhítés után nincs megállás, és előbb-utóbb valóra válik, amit Michael Bay futurisztikus thrillere jósol. Jó néhány közülük A sziget-et okolja a géntechnika és a klónozás népszerűsítéséért. Talán a film főszereplőjének, Ewan McGregor-nak is volna véleménye az ügyben: elvégre két lánya van. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.