Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A sziget és a valóság

2005.09.02. 10:22 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A filmek már nem csak követik a valóságot: gyakran meg is változtatják. A sziget (The Island, hazai bemutató: szeptember 1.) főhősei klónok, akiket – bár erről nem tudnak – csupán gazdatestük beteg szerveinek pótlására termeltek. Mindössze négy nappal A sziget angliai bemutatója után Caroline Flint, a szigetország egészségügyi minisztere nyilvános megvitatásra bocsátott egy kérdést: milyen körülmények között engedélyezzék a születendő gyerek nemének előzetes megválasztását. A géntechnika ezt már lehetővé teszi, ám eddig csupán akkor engedélyezték, ha ezzel a vérzékenység súlyos esete vált elkerülhetővé. A törvény most minden bizonnyal változni fog, bár a beavatkozást ezentúl nem nemválasztásnak, hanem család-kiegyensúlyozásnak fogják nevezni, hogy megszabadítsák a kellemetlen eugenetikai asszociációktól.
A nyilvános vitát követő törvényjavaslat valószínűleg úgy szól majd, hogy egy családon belül bizonyos számú, ugyanolyan nemű gyerek megléte esetén a szülők kérhetik következő gyerekük nemének előzetes meghatározását.
Jelenleg egyébként 950 lány születésére 1000 fiú születése jut, Kínában az arány 833:1000, Indiában pedig 800:1000.
Angliában a javaslat természetesen nagy vitát váltott ki. Sokak szerint, az első enyhítés után nincs megállás, és előbb-utóbb valóra válik, amit Michael Bay futurisztikus thrillere jósol. Jó néhány közülük A sziget-et okolja a géntechnika és a klónozás népszerűsítéséért. Talán a film főszereplőjének, Ewan McGregor-nak is volna véleménye az ügyben: elvégre két lánya van. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.