Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Igazi ördögűzés

2005.09.15. 19:42 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Talán ez az első eset a műfaj történetében: az Ördögűzés Emily Rose üdvéért (Exorcism of Emily Rose, hazai bemutató: november 17.) ugyan a klasszikus szabályokat követő horrorfilm, mégis megtörtént eset alapján készült. Igaz, senki nem tudja pontosan, hol és mikor zajlott az a szertartás, amelynek eredményeképpen egy fiatal lány meghalt, a rituálét vezető papot pedig bíróság elé állították.
A sajtó munkatársai eddig csupán annyit nyomoztak ki, hogy az eset 1975-ben vagy ’76-ban az akkori Nyugat-Németországban történt, az áldozatot pedig Anna-Leise-nek hívták.
Úgy látszik, a titkot túl jól őrzik ahhoz, hogy valaha többet tudhassunk meg róla. A film producerei közül csupán ketten találkoztak az igazi áldozat családjával, ám szerződésben kötelezték magukat, hogy soha, sehol, senkinek nem árulják el az adataikat: a helyszínt, a család és a lány nevét természetesen megváltozatták: a filmbéli történet az USA-ban játszódik, Anna-Leise-ből pedig Emily Rose lett. A film írói és rendezője sem ismeri a valóságos részleteket: amikor a forgatókönyv készítése során kérdéseik merültek fel, az alkotók csak a két producer közvetítésével léphettek kapcsolatba a filmet ihlető események résztvevőivel. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.