Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A halott menyasszony Oscart kap?

2005.11.25. 17:11 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Az animációs film nem új műfaj, de viszonylag új az Oscar-díjak versenyében: hiába köszönheti a világ Walt Disney 1934-es köszönőbeszédének, hogy az Amerikai Filmakadémia díját egy bizonyos Oscar bácsi nevén nevezheti, az animációs filmek csak 2001-ben indulhattak érte először saját kategóriájukban.
A hagyománya kicsi, a vele járó dicsőség mégis nagy: Tim Burton, ugyan Cannes-ban és Velencében aratott már sikert, és jó néhány filmjét már a klasszikusok között tartják számon, most egy animációs filmmel, A halott menyasszonnyal (Corpse Bride, hazai bemutató: november 17.) juthat el a legnagyobb filmes díjig. Nyilvánosságra hozták ugyanis annak a 10 filmnek a címét, melyek közül a három végső jelölt kikerül majd: és A halott menyasszony is köztük van. A 10 döntősből csupán négy film nem 3D-s komputertechnikával, CGI-vel készült, és egészen biztosan A halott menyasszony az egyetlen, amelyet egy közönséges, minden boltban kapható digitális fényképezőgéppel fotografáltak. Bár a marionett-bábok és a stop-motion technika kombinálása valószínűleg a filmkészítés lehető legstrapásabb módja, Tim Burton folytatni akarja.
- Imádom az animációs filmet – nyilatkozta. – Nevetséges, hogy a komputeranimáció egyeduralkodó lett. Pedig semmi sem múlik a technikán: eltelik még néhány év, és mások is rá fognak jönni erre. De addigra én már a hatodik ilyen filmemet fogom csinálni. Ha hagyják. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.