Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Demolition Racer

2000.04.10. 00:00 | szerző: Peac | Ismertető/teszt

Az Infogames egy kissé zavarba ejtő játékkal lepte meg az autóversenyek rajongóit. Hogy miért zavarba ejtő a Demolition Racer? Hát kérem szépen, ez a játék arra vall, hogy kedves fejlesztő barátainkat - történetesen a Test Drive 5 fejlesztéséért is felelős Pitbull Syndicate-et - egy kissé kevés fantáziával áldotta meg a Jóisten.

Demolition Racer

Mégpedig azért, mert egy néhány évvel ezelőtti játékot próbáltak meg A-tól Z-ig lekoppintani. Nevezetesen a Psygnosis gondozásában megjelent Destruction Derby-t. De ami szinte érthetetlen, az az, hogy nem tudták legalább olyanra elkészíteni, amilyen az volt. Sajnos ez a játék sokkal rosszabbra sikeredett elődjénél. Az engine egy kicsit Driver-szagú, de valójában meghatározhatatlan. Mindegy. A játékról azt érdemes tudni, hogy csak kétféle játékmód van, ezek pedig az aréna és a verseny. Aki ismeri a jó öreg Destruction Derby-t, az már nagyon jól tudja, hogy az arénába az a cél, hogy igazi közönségszórakoztató autótördelés legyen, és az a győztes, aki minden más autót túlél, és a legtöbb pontot gyűjti össze. Egy normál versenyen pedig csak meg kell tenni néhány kört egy adott pályán, és a lehető legjobb helyen végezni. Tíz pálya áll rendelkezésre a normál versenyhez, míg három aréna a totális roncsderbihez. Természetesen autónkat is kiválaszthatjuk, sőt, még matricát is ragaszthatunk rá, és át is festhetjük. Amikor kiválasztjuk az autót, ne csak a gyorsulását és a sebességét nézzük, mert a páncélzat is nagyon lényeges lehet egy-egy versenyen. Kezdetben csak pár autó és pálya közül választhatunk, aztán ahogy nyerjük a versenyeket, indulhatunk újabb pályákon is, jobb járművekkel.

A játéknak nagy hátránya, hogy nincs hálózati funkció, csak egyszerű verseny és bajnokság. Persze ha izgalmasak lennének a versenyek, az még feledtetné is azt a tényt, hogy nincs hálózati funkció, de sajnos ellenfeleink nagyon buták, és még az előzési szándékot sem próbálják meg lefogni. A játékban sajnos a fizika is eléggé furcsán sikerült. Értek itt az elméletileg zuhanáskor bekövetkező g-gyorsulásra, ami a játékban szintén nem található meg, és úgy zuhan az autó, mintha papírból lenne. A törések is nagyon gyengék sajnos, de ami mindezen hiányosságok ellenére tetszett, az az volt, hogy az autó motorházteteje felcsapódik. Igaz, közben látunk mindent a külső-kameraállásnak köszönhetően. Aztán egy idő után a motorháztető le is szakad, habár az autónk darabjait elnyeli a föld.

Demolition Racer

A játék mellett szól viszont az elég jó grafika, ami véleményem szerint tényleg nagyon szép, és finoman kidolgozott. Gondolhatunk itt például a szélvédőt bezúzó felverődő kövekre/kavicsokra (ld. NFS3-tól felfelé), vagy említhetnénk akár a kamerán megtörő napsugarakat, ami szintén nagyon szép lett. Ami pedig abszolút a játék mellett szól, az a zenéje, mivel olyan lesz tőle a játék hangulata, mintha Carmageddonoznánk - valószínűleg leginkább azért, mert ugyanaz a gárda, a Fear Factory szerezte a játék zenéjét. (Emellett néhány DJ is besegített a soundtrack létrehozásában.)

Összességében a játék egészen élvezhetőnek mondható és unalmas délelőttökön nagy hasznát vehetjük. ■

értékelés

Demolition Racer

Pozitívumok
  • Jó zene
  • Szép grafika
Negatívumok
  • Gyenge fizikai modellezés
8,2
Demolition Racer
Demolition Racer
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Demolition Racer

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló