Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Nerf Arena Blast

2000.05.20. 00:00 | szerző: Peac | Ismertető/teszt

Sokan sokféleképpen vélekednek a first person shooter játékokról, de azt senki nem tagadhatja, hogy a Quake 2 új korszakot hozott ebbe a játéktípusba. Ezt persze sok cég kihasználta már és úgymond lekoppintották az atyát. Most sincs ez másképp, de most legalább igényes újításokat hoztak az eredeti játékba.

Nerf Arena Blast

A játék sztorija meghatározhatatlan. Az egész olyan, akár egy paintball-centrum. A játékterekre egy jó nagy kertből a furcsa ábrázatú ajtókon át juthatunk be. Természetesen nem áll rendelkezésünkre minden környezet az első pillanattól, csak ha jó eredményt érünk el az eredetileg nyitva lévő bemelegítő-pályán. Ez megnyitja a következő környezetet, ami után szintén a jó eredményért cserébe kapunk új pályát. A lövöldözés pontokra meg, nem pedig a gyilkolások számára. Maga a meccs úgy zajlik, hogy letesz néhány játékost (ebből az egyik a mi emberünk), és meghatározott ideig mehet az öldöklés. Aki az idő leteltéig a legtöbb pontot gyűjti, az nyeri a meccset. Az egész móka olyan, mintha hálózatban játszanánk.

Ami talán zavaró lehet a játékban, hogy idétlen Manga-figurák ellen kell játszanunk. A lövöldözésben 10 féle fegyver van a segítségünkre. Mellesleg nagyjából ugyanezek a fegyverek megtalálhatóak a Quake 2-ben is, csak kicsit férfiasabb külsővel, és más név alatt (ugyanis minden fegyver igen gyermeteg színekben ragyog). Ugyanúgy megtalálható a játékban az alap pisztoly, mint a rakétavető, és a többi furcsaság a Quake 2-ben. Tulajdonképpen az egész játékra rá lehetne pecsételni, hogy "gyerekeknek". Elvégre sehol semmi vér, sehol semmi durva jelenet, így talán egy kicsit unalmas. Na jó, nem lehet minden olyan, mint a Blood, vagy a Sin, de nem ártott volna valami izgalmasabb mozzanatot csempészni a játékba. Így az egész csak kapkodás és teljesen felesleges lövöldözés.

Nerf Arena Blast

Az mondjuk igaz, hogy van benne háromféle játékmód, mégpedig a Speed (zászlógyűjtő-verseny), Point (pontszerző) és a Ball (labdagyűjtő). Nem mintha az eddigi ilyesfajta "elkapom, megnyúzom"-játékoknak lett volna valami kimondhatatlan értelme, de ilyen értelmetlen játékot már régen láthattunk. Azért valamiben mégis hasonlít elődjeire… Például ha valakit elintézünk, az összeesik (ennyi a hasonlóság), és kiesik belőle egy általában 4 jegyű számot ábrázoló tábla, ha ezt felszedjük, megkapjuk az ezért a találatért járó pontot. De valahogy még mindig nincs túl nagy értelme szegény programnak. Habár az egész olyan, mintha hálóban játszanánk, de valahogy mégis jobb igazi ellenfelek ellen. Persze saját barátaink ellen nagyon is mókás a játék. Játszhatjuk a játékot interneten, vagy helyi hálón (LAN). De ha valaki ezekkel nem rendelkezik, annak nem tudom ajánlani a játékot, ugyanis egyetlen küldetésünk, hogy minél több pontot gyűjtsünk.

Az a szerencse, hogy a gyerekes játéknak a külseje az elvárásoknak megfelel. Gyönyörű az ég, a víz, minden tárgy 3D-s, és a fényeffektusok utolérhetetlenek. A víz úgy fodrozódik, ahogy mozgunk benne, és nagyon szépen csillog. Ugyanez a helyzet a hanghatásokkal. Szépen ki van dolgozva, és talán ez ellensúlyozza az egész játék gyerekes hangulatát. Meg kell említenem itt az Unreal engine-t, hiszen erre építették a készítők a Nerf Arenát. A hanghatások is egészen jól sikerültek, csak az ilyen játékterembe illő csilingelések nem hiányoztak bele. Ez is lejjebb engedi a szintet.

Nem is tudom, mit mondhatnék a játékról… A Quake-kedvelők valószínűleg élvezni fogják a játékot, egy bizonyos pontig, de ettől függetlenül sajnos nem mondható túl nagy alkotásnak. ■

értékelés

Nerf Arena Blast

Pozitívumok
  • Szép grafika
Negatívumok
  • 5 éves kortól
8,0
Nerf Arena Blast
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Nerf Arena Blast

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló