Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Dark Reign 2

2000.10.22. 00:00 | szerző: BlackVoid | Ismertető/teszt

Az eredeti Dark Reign, bár átlagon felüli játék volt, eltűnt az akkoriban megjelenő RTS dömpingben. Vajon a folytatás sikeresebb lesz-e?

Dark Reign 2

A Dark Reign 2 a pusztuló Földön játszódik ahol két frakció küzd a hatalomért és azért, hogy elindíthassanak egy hatalmas űrhajót a halálra ítélt bolygóról. A két ellenfél az elit Jovian Detention Authority és a proletár Sprawlers. A sztori a játék 3D motorjával kerül bemutatásra és a sci-fi-t ötvözi a misztikummal. Kicsit gagyi, hogy jósokról, szuperhősökről és megváltókról esik szó.

Rögtön az elején megfogja a játékost a csodálatos és gyors grafika. A Dark Reign 2 az eddigi talán legszebb stratégiai játék. A teljesen 3D környezetben az álatalában problematikus kameramozgatást is sikerült jól megvalósítani.

Dark Reign 2

Maga a játék tökéletesen tipikus és kissé már uncsi. Gyűjts nyersanyagot, építs épületeket és egységeket, nyomd le az ellenfelet. Aki játszott valaha RTS játékkal az rögtön otthon fogja magát érezni. Minden annyira tipikus, hogy nem is vesztegetek több szót a játékmenetre és az irányításra.

A grafika mellett a jól kitalált és kiegyensúlyozott egységeket lehet megemlíteni, mint pozitívumot. Ez nagyon fontos az igazán izgalmas multiplayer csatákhoz. A szárazföldi egységek (gyalogosok, tankok, stb.) mellett ráadásul még repülők is vannak.

Dark Reign 2

Ami számomra teljesen tönkretette a játékot az az egységek útkeresése. Egy rövid útszakaszon, ahol egymás mellett kb. 10 tank is elférne, 30-40 egységből álló vegyes csapatomnak hosszú percekig tartott mire átjutott. Ez patetikus és szörnyen gyenge. Aki látta a az Age of Kings gyönyörűen masírozó és teljesen automatikus formációit, az ennek láttán sikítva menekül. Formáció opciót ami talán segíthetne a dolgon, hiába keresünk a játékban. Nem túlzás azt állítani, hogy minden idők leggyengébb útkereső algoritmusának büszke gazdája lehet a DR2.

A Dark Reign 2 egy gyönyörű, kiegyensúlyozott és néhány problémával megáldott játék. A gyenge útkeresés miatt jelenlegi, patch nélküli állapotában inkább csak türelmes embereknek ajánlom. ■

Dark Reign 2
Dark Reign 2

értékelés

Dark Reign 2

Pozitívumok
  • Talán a legszebb RTS grafika
  • Gyors grafikus motor
  • Kiegyensúlyozott, jól eltalált egységek
Negatívumok
  • Nagyon gyenge útkereső algoritmus
  • Ugyanaz a kaptafa
Minimális rendszerigény: Pentium II 233, 64 MB RAM
Ajánlott konfiguráció: Pentium II 350MHz, 128 MB RAM, 3D gyorsító
7,2
Dark Reign 2
A legutóbbi Dark Reign 2 cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Chavez
Chavez 2008.11.30. 17:57
Ez nagyon rövíd cikk lett :D Mintha egy előzetes lenne, bár még azok is nagyobb terjedelműek. A játék sztem annál többet ér, eredeti állapotban nékem meg is van :) Régen jó volt vele az időt elütni
cikkajánló

Semispheres

És akkor megszületett az egyjátékos co-op twin-stick puzzle műfaj...

Nioh

Samurai Souls – teszteltük a Team Ninja Souls stílusú szerepjátékát.

Poochy & Yoshi’s Woolly World 3DS

Yoshi pamutvilága a 3DS-en is tiszteletét teszi.

Gravity Rush 2

Kat varázslatos kalandjai remek folytatást kaptak.

Alaposabban is kipróbáltuk a PlayStation VR-t - 2. rész

További tíz virtuális valóság játékot mutatunk be.