Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Bugs Bunny & Taz: Time Busters

2000.10.23. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Az Infogrames a Warner Bros licencének birtokában folyamatosan adja ki a kisebbeknek szánt játékait, melyekben különböző rajzfilmhősökkel találkozhatunk. Bugs Bunny, azaz Tapsi Hapsi már szerepelt egy korábbi játékban (Lost in Time), ezúttal azonban nincs egyedül, ahogy az már a címből is kitalálható, Taz, a Tazmán Ördög is elkíséri kalandjaira.

Bugs Bunny & Taz: Time Busters

A játék egy hagyományos 3D mászkálós platformjáték, azonban a két szereplő igen sok új lehetőséget nyújt. A játék során bármikor válthatunk, hogy melyiküket szeretnénk irányítani, ráadásul mindketten különböző képességekkel rendelkeznek. Taz például képes bizonyos helyeken lyukat ásni, melybe aztán Tapsi beleugorhat és a föld alatt folytathatja útját. Taz fejéről magasabbra tudunk ugrani Tapsi Hapsival. Csak Tazzal tudunk nagyobb dobozokat tologatni illetve cipelni. Tapsi különleges képessége még, hogy osonni tud, illetve fülével propellerezve egy ugrás után halkan tud a földre érni.

A játék alaptörténete röviden annyi, hogy Dodó kacsa (Duffy) sikeresen összekeverte az időt, így két hősünknek négy korszakon keresztül kell végigvergődnie, hogy mindezt helyrehozza. A négy korszak négy különböző környezetet jelent, ezek pedig az azték birodalom, a vikingek világa, az arabok és végül Erdély. Mindegyik helyszín több pályát tartalmaz, sokféle ellenféllel, melyeket hosszabb-rövidebb idő alatt elintézhetünk. A pályákon sokféle tárgyat kell összegyűjtenünk, köztük répákat, pénzdarabokat, valamint más korokból elkeveredett rajzfilm-szereplőket.

Bugs Bunny & Taz: Time Busters

A mászkálás, a tárgyak összeszedése és az ellenfelek legyőzése persze nem elég egy játékhoz. Az egyhangúságot törik meg a néha elénk kerülő főellenségek, melyeket valamivel nehezebb legyőzni, mint a többieket. Aztán vannak különböző rejtvények is a játékban, például egy ajtó csak úgy nyílik ki, ha Tapsi az egyik, Taz pedig a másik kőre áll rá. Sokszor kell kooperálnia a két szereplőnek, ami elég jó ötlet. Végül pedig néha különböző kisebb játékokkal találkozhatunk, mint az például a Croc 2-ben is volt, csak itt ezek nemcsak ügyességi feladatok lehetnek (pl. versenyek repülő szőnyegen az araboknál, vagy pajzson csúszás a vikingeknél), hanem memóriánkat is igénybe veszik. Például egy doboló vagy egy korcsolyázó fickót kell pontosan utánoznunk.

A játék elég jópofa, de egy dolgot azonban eléggé elszúrtak a készítők, ez pedig az irányítás. A 3D mászkálós játékoknál ez egy olyan dolog, amit sajnos ritkán oldanak meg jól a tervezők. Míg az előbb már szóba került Croc 2-ben választhattunk, hogy a kamerához vagy Croc-hoz viszonyítva legyenek az irányok, itt csak az előbbi lehetőség van, ami a változó kamerahelyzet miatt a lehető legrosszabb. Egy ajtón áthaladva például hirtelen 180 fokot fordul a kamera, ezáltal ami addig előre volt, hirtelen hátra lesz, ez pedig rettentő rossz.

Bugs Bunny & Taz: Time Busters

A játék grafikájáról nem sokat lehet mondani, inkább átlagosnak nevezhető, a 640*480-as felbontás pedig ma már nem elég egy ilyen programhoz. Nagyon látszódik az egészen, hogy elsődlegesen konzolra és nem PC-re tervezték a játékot. A textúrák nem valami részletesek, a táj nem túl bonyolult, ráadásul a 3D játékokban meglévő "belóg a figura a falba" effektussal az átlagosnál többször találkozhatunk.

A Time Busters egy átlagosnál jobb platformjáték, mely a megcélzott 8-14 éves korosztálynak nagyszerű szórakozási lehetőséget biztosít. Jó ötlet, hogy két, különböző képességekkel rendelkező szereplőt irányíthatunk. Nagy kár viszont, hogy az irányítást igencsak elszúrták a készítők... ■

értékelés

Bugs Bunny & Taz: Time Busters

Pozitívumok
  • Két szereplő irányítása
  • Bónuszjátékok
Negatívumok
  • Rettenetes irányítás
  • Átlagos grafika
7,5
Bugs Bunny & Taz: Time BustersBugs Bunny & Taz: Time BustersBugs Bunny & Taz: Time BustersBugs Bunny & Taz: Time Busters

hozzászólások (8)

daryl64
daryl64 2008.01.27. 12:10
Ki tudna segiteni az arábiai korban a Wind tempe szobában?
fojcika
fojcika 2008.03.03. 17:31
Sziasztok'Megakadtam a Royal Gardenben.Hogyan kell rászakasztani az üllőt a zenélő dobozt cipelő arabra?Előre is köszi'
kulcsrazo
kulcsrazo 2010.01.11. 21:36
Sziasztok!
Én a Babba's cave pályán akadtam el. Van egy olyan helység ott ahol a taznak kikell pörgetnie 3 izét:) és mindegyik felett van egy-egy oroszlánfej, itt azt írj hogy "feed me" és a száját is kinyitja,csak nem tudok rájönni hogy mit kell a szájába tenni. Légyszi segítsetek!!
Köszi előre;-)
kulcsrazo
kulcsrazo 2010.01.15. 16:50
szia fojcika nem tudtam énsem rá dobni az üllőt az arabra én más módszerrel csináltam van az arab és az mellett van az oszlop vagy mi a franc :) és az oszlop vagy mi a franc előtt van egy vékony kis izé arra rá lépsz a tazzal aztán átváltasz a bugs bunnira de a tazt ott hagyod ahol voltál tehát ott az oszlop mellet azon a kis részen és á ugrasz a bugs bunnival a tazra és próbálkozol rá ugrani az oszlop szélére aminek állítólag a tetején van a gyöngy vigyázz repülve nem kapaszkodik!:-):,-(
M.Kisasszony
M.Kisasszony 2011.01.22. 10:45
szia!
a tesómmal mi a viking pályán akadtunk el a PC JÁTÉKKAL. nem tudjuk felvenni Tapsit illetve előhívni Tapsi bowling képességét. Próbálkoztunk különböző billentyűkombinációkkal, de sehogy sem jött össze. Mit csináljunk?
amúgy az én vén 18 éves fejemmel is full élvezem a játékot! :D
köszi előre is a segítséget!
ajánlott olvasnivaló