25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Pinky and the Brain - World Conquest

Írta: LeMon

Kicsit nehéz helyzetben vagyok, ugyanis erről a játékról nehéz eldönteni, hogy milyen korcsoportnak szól. Egyáltalán szól-e valakinek, az öngyilkos hajlamúakon kívül. Gyerekek már ilyen fiatalon legyenek idegroncsok? Az idősebb generációnak pedig alapban nincs hozzá türelme. A csomagolás, vagyis amiről ez a program szól, lehet az egyetlen pozitívum. Sokaknak ismerős lehet a két Warner Bros figura az Animánia rajzfilmsorozatból. A készítők bizonyára azt gondolták, hogy ennyi elég lesz a sikerhez. Sajnos ahhoz még sok minden más is kell. Például eredeti ötlet, változatosság és unalommentesség. Nos ezek a dolgok, valahogy kimaradtak belőle.

A játék arról szól, hogy a két egér közül választva egy labirintus rendszerben kell kóvályognunk. Az első pár pálya bevezetőnek szolgál, elsajátíthatjuk a mozgásokat és megismerkedhetünk a különböző akadályozó és hasznos holmikkal. A fő cél a labirintus teljes felderítése. Ilyenkor átfestődnek a kockák a saját színünkre. Ezt az alapötletet már elsütötték C64-en is, az mégis szórakoztatóbb volt. A nehézség majd azzal fokozódik, hogy a földön olyan foltok vannak, amin egerünk vagy csak lassan tud menni, vagy el is bénázik rajta. Az 50 pálya közül lesznek olyan helyek, ahol egy sajtot kell cipelni, vagy más egerek elől kell menekülni - ennyi a változatosság. De a legnagyobb ellenség mégis csak az idő, ami persze épp, hogy csak elég a pálya teljesítéséhez - ettől idegesítő a program. Egyes falakat képesek vagyunk ellökni, és néha találunk felvehető tárgyakat is. Az üvegcsékben olyan folyadékok vannak, melyek fizikai képességeinket növelik, gyorsaság vagy erő. A kis ládákban pedig, vagy teleport, vagy festék bomba található. Ez olyan helyeken használható, ahová csak nehezen, vagy sehogy sem jutnánk el. Számos pálya tele van teleportokkal, s ezek segítségével kell körbejárni a terepet. A játékot tehát tényleg csak az ismerős hangulat tartja a középmezőnyben. Az biztos hogy sokan nem emiatt a játék miatt fognak 3D gyorsítókártyát venni. Én legalább is nem ajánlom. Azért nem érné meg, hogy a felületek ne legyenek pöttyösek. A figurák egyébként is elég kidolgozatlanok. Ami még javíthat az átlagon az a mozgás, ami viszont elég poénos, és a hangulatos zene. Egereink szinte végig beszélnek, minden egyes akadályba belekötnek. Miután nehezen végeztünk egy labirintussal, megjelenik egy értelmetlen, rossz minőségű részlet a rajzfilmből. Próbáltam valahogy összefüggést keresni, de azt kell, hogy mondjam, a történet még csak nem is folyamatos.

Ja, és akár egyszerre többen is bejelentkezhetünk a pszichiátriára, ugyanis a program támogatja a hálózati játékot is. Sőt a Maze Builderrel saját labirintusokat építhetünk. Na jó, nem bántom tovább a programot, lehet, hogy valakinek tetszeni fog. :-)

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

62%
Pozitívumok
  • Jó zene
Negatívumok
  • Idegesítő egy játék

További képek

  • Pinky and the Brain - World Conquest
  • Pinky and the Brain - World Conquest
  • Pinky and the Brain - World Conquest
  • Pinky and the Brain - World Conquest

Pinky and the Brain - World Conquest

Platform:

Fejlesztő: SouthPeak Interactive

Kiadó: Activision

Minimális rendszerigény: Pentium 166, 32 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

LeMon

LeMon
A PC Dome/PlayDome egyik alapítója, a magazin örökös designere.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!