Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

TrickStyle

1999.12.29. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A Criterion Studios egy érdekes játékkal állt elő. A TrickStyle ugyanis félig-meddig sportjátéknak is tekinthető, de leginkább egy arcade verseny, melyben futurisztikus, levegőben száguldó deszkákon kell versenyeznünk. Olyasmi ez a deszka, mint például a Vissza a jövőbe filmek egyikében is látható volt, tehát egy kerekek nélküli gördeszka. A játék során egyrészt versenyezhetünk deszkánkon, másrészt pedig pontokat gyűjthetünk különböző kaszkadőrmutatványokkal.

TrickStyle

A programban egy nagy, több részből álló gyakorlótér található, valamint három városhoz kapcsolódó témájú versenypályák. A gyakorló terepen a half-pipe-tól kezdve a dimbes-dombos terepig mindenféle helyszín található, melyek leginkább alkalmasak a mutatványokra, nagy ugrásokra. Ezen a terepen folynak a gyakorló menetek. Versenyzőnk, majd deszkájának kiválasztása után indulhatunk a pályára. Szabadon is ugrálhatunk, de ajánlott elkezdeni a gyakorló feladatok sorát is. Ezekben különböző feladatokat kapunk. Van egyszerű körverseny egy meghatározott pályán, van, hogy különböző trükkök bemutatásával kell minél több pontot összegyűjtenünk, vagy fénygömböket saját színünkre állítani, miközben egy másik versenyző is ugyanezen igyekszik. A feladatok sikeres teljesítésekor egy-egy újabb trükkhöz kapunk instrukciókat.

Amikor már elég ügyesek vagyunk, és meguntuk a gyakorlást, elindulhatunk a különböző versenypályákon. Ezek három országhoz kötődnek: Angliához, Amerikához és Japánhoz. Ez annyiban nyilvánul meg, hogy például az angliai pályák London egy futurisztikus változatában vannak, melyben a város nagyobb nevezetességei - Big Ben, Szent Pál Székesegyház, Piccadily Circus - mind megtalálhatók. Egy-egy városhoz öt-hat pálya tartozik, ezek között vannak megegyezők is, csak a másik irányban kell végigmenni rajtuk, illetve kisebb átfedések is vannak közöttük. Sok alternatív út is van, ha jól helyezkedünk, értékes másodperceket nyerhetünk a többiekkel szemben. Minden pályán vannak gyorsítósávok is, ezek nagyobb sebességet adnak, ha áthaladunk rajtuk. Miután megnyertük egy város összes pályáját, egy bónusz helyszín következik, melynek teljesítésével egy új deszkához juthatunk hozzá. Kezdetben ugyanis egyetlen deszkánk van, egy alap fokozatú, később viszont kimondottan versenyzéshez vagy trükkökhöz használható deszkákat nyerhetünk.

TrickStyle

A pályák teljesítése természetesen egyre nehezebb, de igazából túl nagy kihívás nincs bennük, legfeljebb 10-20 próbálkozás után már lazán meg lehet nyerni azokat. Vigyázni kell, mert a gép által irányított játékosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne nyerjünk, és attól se riadnak vissza, hogy fellökjenek minket.

A játék engine-je rettentő látványos lett, gyors és szép, de azért kisebb hibák is vannak benne. A szereplők rajza kicsit anime stílusúra emlékeztet, a modellek pedig elég szögletesek. A textúrák jól néznek ki, a fényeffektek még jobban. Talán az árnyékot lehet kifogásolni, az ugyanis poligononként van kirajzolva, melynek következtében egy ember karjának az árnyéka több részből áll, átfedésüknél pedig sötétebb az árnyék. A pályák grafikája is változatos, a nevezetességek jól felismerhetők. Az engine hibája, hogy ha a gyakorló feladatok során lejár az időnk, játékosunk ott és abban a helyzetben szomorodik el és ül le deszkájára, ahol éppen volt. Ha a végén pont fejjel lefelé volt, akkor a gravitációnak teljesen ellentmondva fejjel lefelé fog deszkáján csücsülni.

TrickStyle

A TrickStyle egy igen pergő, gyors és látványos játék, sajnos hosszú távon már nem olyan élvezetes. A pályák újbóli teljesítésének ugyanis a kihíváson kívül sok értelme nincsen. A gyakorló küldetések és a többi pálya jól felépített sorrendben követik egymást, a gyakorlás során minden hasznos dolgot el lehet sajátítani. Ha pedig meguntuk az egyedüli játékot, osztott képernyőn ketten is kipróbálhatjuk a programot. Az arcade játékok kedvelőinek mindenképpen ajánljuk. ■

értékelés

TrickStyle

Pozitívumok
  • Szép, látványos engine
  • Izgalmas játékmenet
Negatívumok
  • Grafikai hibák
  • Lassú menürendszer
  • Nagyon hosszú töltési idők
8,7
TrickStyleTrickStyle
TrickStyle
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
TrickStyle

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló