Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Warhammer 40,000: Rites of War

1999.08.26. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Az S.S.I. a Chaos Gate után egy újabb stratégiai játékot készít, mely a Warhammer 40,000 táblás játék világában játszódik. A Rites of War annyiban hasonlít a Chaos Gate-hez, hogy ez is egy körökre osztott stratégiai játék, azonban megjelenésében nem az UFO-hoz hasonlít, hanem sokkal inkább a Panzer General-hoz. Ez nem véletlen, hiszen alapul a Panzer General II engine-jét vették a készítők, és erre építették rá a játékot.

Warhammer 40,000: Rites of War

A grafikai kivitelezés igencsak elavultnak tekinthető. A terep 2D-s, és sajnos elég igénytelen grafikájú. A figurák rendereltek, de más 3D jellegű dolog nem figyelhető meg a programban. Az egységek grafikája nem rossz, mozgásuk természetesen animált.

A játékmenet is követi a Panzer General hagyományait, egységeinkkel minden körben mozoghatunk és harcolhatunk, majd ha elfogytak a lépéseink, rá kell kattintanunk a kör vége gombra, és hagyni, hogy ellenfelünk is végrehajtsa hadműveleteit. Különbség azonban, hogy a küldetések előtt mi állíthatjuk össze csapatunkat, azaz kiválaszthatjuk, hogy milyen egységeket akarunk magunkkal vinni. Mindegyik egység más értékű, és limitálva van, hogy hány pontnyi csapatot rakhatunk össze, továbbá a benne lévő katonák száma is korlátozott.

Warhammer 40,000: Rites of War

Mintegy 70 különféle egység biztosítja a csapat változatosságát. Ezek mindegyike rengeteg tulajdonsággal rendelkezik, ráadásul pedig fejlődnek is embereink a csaták során. A pályákon különféle épületek is találhatók, melyeket elfoglalva extra tárgyakat találhatunk, melyek segítségünkre lehetnek a későbbiekben.

A játékban lévő küldetéssorozat 24 pályából áll, melyek során egy történet is kibontakozik. A program különálló egyszemélyes és multiplayer pályákat is tartalmaz.

Warhammer 40,000: Rites of War

A játék béta verzióját kipróbálva úgy érzem, a Rites of Wart inkább a megszállott Warhammer 40,000 rajongóknak szánták, a többiek ugyanis nem nagyon lehetnek elragadtatva tőle, a mai piacon sokkal színvonalasabb kivitelezésű stratégiai programok vannak… ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló