Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Dexxa Optical Mouse

2000.08.22. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Dexxa is kihozta a maga optikai egerét, mellyel elsősorban azokat célozták meg, akik nem engedhetik meg maguknak a 10-15 ezer forintos Logitech vagy Microsoft optikai egereket.

A Dexxa egere szimmetrikus kialakítású, metálszürke színben, oldalán sötétszürke részekkel. Az egér felénk eső részén egy átlátszó piros műanyag képzi még a design részét az egésznek, mely az egér működésekor világít. Amúgy az egér alja is átlátszó piros. A hagyományos két gomb és a közöttük helyet kapó görgőgomb mellett még két gomb van az egér oldalán, ezeket a driver segítségével programozhatjuk például vízszintes görgetésre, dupla kattintásra, esetleg egy funkciógombra.

Sajnos az egér görgője nem funkcionál teljes értékű görgőként, ugyanis csak a hagyományos görgetősávos ablakokban működött, a WinAmp hangerőszabályzóját például már nem volt képes vezérelni. A két oldalsó gomb elhelyezése se tűnt túl szerencsésnek, annak ellenére, hogy jól kézre álltak, aki emelgetni szokta az egeret használat közben, annak gondot okozhat az, hogy emelés közben véletlenül is megnyomhatja ezeket a gombokat.

A mellékelt driver egy floppy lemezen kapott helyet. A gombok funkcióit 15-20 lehetőség közül választhatjuk ki, melyek között megtaláljuk például a funkciógombokat, a Start menü előhívását vagy a dupla kattintást, de kb. ennyi az összes választási lehetőség. Egyéb paraméterek tekintetében az egér gyorsaságát, a dupla kattintás sebességét és a görgetés mértékét állíthatjuk, a gyorsítást már nem.

A Dexxa PS/2 csatlakozású optikai egere azoknak lehet jó választás, akik szeretnék élvezni a mozgóalkatrész-mentességet, azaz a golyó - és annak koszolódásának - hiányát, de nem tudnak annyi pénzt kiadni érte, mint egy nagy márkanevet viselő egérért elkérnek. A Dexxa Optical Mouse ára kb. fele a Logitech és Microsoft hasonló termékeinek, nettó 6890 forintért kapható. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló