Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech iTouch Keyboard

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A perifériák közül a billentyűzetek terén is jól szerepel a Logitech. Legújabb modelljei már mind több gombot tartalmaznak, mint a Windows 95 billentyűzeten megszokott 105. A plusz funkciók az internetezést segítik illetve multimédiás feladatokat látnak el.

Az iTouch billentyűzet kinézetre elég pofás, a hagyományos 105 gomb mellett a funkciógombok felett található egy sor gomb, valamint további négy darab a numerikus billentyűzetrész fölött, egy átlátszó kék műanyag keretbe foglalva. Ráadásként pedig műanyag csuklótámasz is illeszthető hozzá. Az extra gombok között internetes és multimédiás gombok egyaránt találhatók, ezek használatához szükség van a driver CD-n kapott szoftverre. A numerikus rész feletti gombokra beállíthatjuk például a keresőoldal, kedvenc homepage-ünk, vagy a levelezőprogram indítását. A felső részen található play és stop gomb, melyek a CD lejátszó programot vezérlik, de még a WinAmp is lekezeli ezeket. Két gomb van hangerőszabályzásra, meg egy a teljes elnémításra, végül még egy gomb a gép készenléti állapotba (suspend) helyezésére.

Az iTouch Keyboard USB csatlakozóval van szerelve, de a mellékelt átalakítóval a PS/2 portra is csatlakoztathatjuk. Az USB módnak van egy előnye is: amellett, hogy akár - bár ennek nem sok értelme van - menet közben is lehúzhatjuk a gépről, a billentyűzet hátán két USB csatlakozó található, így az iTouch Keyboardot USB csatolón használva eggyel megnő a rendelkezésre álló USB helyek száma. (Például ha a billentyűzetre kötjük rá egerünket, kényelmesebbé tehetjük a kábelek elhelyezkedését is.)

Ennek a billentyűzetnek másik verziója az Internet Keyboard, mely nem USB-s, amúgy ugyanezeket a dolgokat tudja. Amúgy pedig a Cordless Desktop iTouch elnevezésű, drótnélküli billentyűzetből és egérből álló készlet is erre a billentyűzetre épül, természetesen drót és USB nélkül.

Sajnos egyelőre nincs információ arról, hogy kapható-e itthon is ez a két billentyűzet, de remélhetőleg előbb-utóbb bekerülnek a kereskedelembe is. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló