Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech iTouch Keyboard

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A perifériák közül a billentyűzetek terén is jól szerepel a Logitech. Legújabb modelljei már mind több gombot tartalmaznak, mint a Windows 95 billentyűzeten megszokott 105. A plusz funkciók az internetezést segítik illetve multimédiás feladatokat látnak el.

Az iTouch billentyűzet kinézetre elég pofás, a hagyományos 105 gomb mellett a funkciógombok felett található egy sor gomb, valamint további négy darab a numerikus billentyűzetrész fölött, egy átlátszó kék műanyag keretbe foglalva. Ráadásként pedig műanyag csuklótámasz is illeszthető hozzá. Az extra gombok között internetes és multimédiás gombok egyaránt találhatók, ezek használatához szükség van a driver CD-n kapott szoftverre. A numerikus rész feletti gombokra beállíthatjuk például a keresőoldal, kedvenc homepage-ünk, vagy a levelezőprogram indítását. A felső részen található play és stop gomb, melyek a CD lejátszó programot vezérlik, de még a WinAmp is lekezeli ezeket. Két gomb van hangerőszabályzásra, meg egy a teljes elnémításra, végül még egy gomb a gép készenléti állapotba (suspend) helyezésére.

Az iTouch Keyboard USB csatlakozóval van szerelve, de a mellékelt átalakítóval a PS/2 portra is csatlakoztathatjuk. Az USB módnak van egy előnye is: amellett, hogy akár - bár ennek nem sok értelme van - menet közben is lehúzhatjuk a gépről, a billentyűzet hátán két USB csatlakozó található, így az iTouch Keyboardot USB csatolón használva eggyel megnő a rendelkezésre álló USB helyek száma. (Például ha a billentyűzetre kötjük rá egerünket, kényelmesebbé tehetjük a kábelek elhelyezkedését is.)

Ennek a billentyűzetnek másik verziója az Internet Keyboard, mely nem USB-s, amúgy ugyanezeket a dolgokat tudja. Amúgy pedig a Cordless Desktop iTouch elnevezésű, drótnélküli billentyűzetből és egérből álló készlet is erre a billentyűzetre épül, természetesen drót és USB nélkül.

Sajnos egyelőre nincs információ arról, hogy kapható-e itthon is ez a két billentyűzet, de remélhetőleg előbb-utóbb bekerülnek a kereskedelembe is. ■

Logitech iTouch Keyboard

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
ADATA SD600 külső SSD ADATA SD600 külső SSD
Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor
HyperX Pulsefire FPS gamer egér HyperX Pulsefire FPS gamer egér