Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Gravis Destroyer Tilt gamepad

A Gravis is kiadta saját tiltpadjét, melyet legkisebb modelljére alapozott.

2001.04.19. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Gravis új gamepad sorozatából nem maradhatott ki természetesen a döntést érzékelő, ún. tiltpad sem. A cég azonban a többi gyártóval ellentétben nem egy csúcskategóriájú irányítóját alakította át ehhez, hanem egy egyszerűbb változatot készített, talán az ár alacsony szinten tartása céljából.

Gravis Destroyer Tilt gamepad

Az alul áttetsző lila, felül pedig sötétszürke műanyagból készült pad bal oldalán találhatjuk a digitális vezérlőt, jobb oldalon négy színes gombot, hátul pedig két nagyméretű triggert. A gamepad közepén van a tilt funkció bekapcsolására szolgáló gomb, melynek állapotát egy zöld LED jelzi.

Kicsit meglepett, hogy a Destroyer Tilt dobozában nem találtam driver lemezt, megijedtem, hogy mehetek vissza érte a forgalmazóhoz, de a kézikönyvből hamar kiderült, hogy nem véletlenül maradt ki a lemez: a gamepadet szabványos 2 irányú 6 gombos gamepadként kezeli az operációs rendszer. Az USB portra csatlakoztatva valóban fel is ismerte a gép, és már tölthettem is be a játékokat.

A tilt funkció kikapcsolt állapotában a Destroyer Tilt a turbo gombot leszámítva megegyezik a jelenlegi legkisebb Gravis gamepaddel, a Destroyerrel. A gomb bekapcsolt állapotában azonban hirtelen megnyílik a gamepad döntögetésével az analóg irányítás lehetősége is, a digitális pad pedig nyolcirányú nézőpont-váltó kapcsolóvá változik. Így autószimulátorokhoz vagy más, analóg irányítású programhoz nagyszerűen használhatjuk a gamepadet.

A Destroyer Tilt ugyan nem bővelkedik a nyomógombokban, ráadásul a meglévőket driver híján nem tudjuk tetszőlegesen programozni, annak viszont tökéletesen megfelel, amit a nevében írnak: egy döntésérzékeny tilt-pad, mindez hat gombbal és egy hat-switch-el. A végfelhasználói ára nettó 9500 Ft. (A Tilt nélküli Destroyer 2900 Ft-ba kerül.) ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.