Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech WingMan Cordless Gamepad

Drótnélküliség, vibrációs visszajelzés, két analóg kar, rengeteg gomb. Mi más kéne még egy gamepadbe?

2002.03.08. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech fogta eddigi gamepadjeinek összes jó tulajdonságát, mindezt ötvözte a 2,4 GHz-es sávon működő rádiótechnológiával, és így született meg legújabb játékvezérlője, mely egy testes, de minden szükséges funkcióval rendelkező gamepad lett.

Logitech WingMan Cordless Gamepad

A WingMan Cordless Gamepad tehát mindent tartalmaz, amit egy komoly gamepadtől elvárhatunk. A megszokott digitális vezérlő mellett két analóg mini-joystick kapott rajta helyet, a hat gomb és a középső- és mutatóujjunknál található 4 trigger-gomb mellé egy tolóerő-szabályzó tolóka is került, és mindemellett vibrációs visszajelzésre is képes a gamepad. További gombokat is találhatunk még: egy start funkciójút, valamint egy üzemmód-váltót, mely a digipad és a bal oldali analóg kar funkcióját (irányítás/nyolcirányú nézőpontváltó kapcsoló) fordítja meg. Emellett pedig egy külön gombbal kapcsolhatjuk ki-be a remegést. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a már említett rádiós megoldásnak köszönhetően nem vagyunk megkötve a kábellel, oda megyünk a vezérlővel a kezünkbe, ahova csak akarunk, persze a pár méteres hatótávolságon belül.

A gamepad kis fekete rádióvevője az USB porton keresztül csatlakozik a gépre, míg a gamepad meghajtásáról 4 ceruzaelem gondoskodik. A driver felinstallálása után a vevő gombját megnyomva csatlakozik az eszköz, és innentől már használhatjuk is. Design tekintetében a Cordless Gamepad jó, szerencsére visszatértek az ívelt vonalakhoz, így a fogása kényelmes, és minden vezérlő viszonylag jól elérhető. Csak ha nagyon sok dolgot akarunk egyszerre használni, akkor kell kissé ügyeskednünk. A motorok és az elemek miatt kissé nagyobb és nehezebb a szerkezet, mint egy átlagos gamepad, de a képességei kárpótolnak minket ezért a kis kényelmetlenségért cserébe. A gamepad teteje szürke, az alsó fele és az analóg karok pedig áttetsző kék színűek. Ennek köszönhetően láthatjuk a motorokat is, és a rajtuk forgó két aszimmetrikus nehezéket, az egyiken egy kisebbet, a finomabb rezgésekhez, a másikon egy nagyobbat az erőteljesebb effektekhez.

Logitech WingMan Cordless Gamepad

A gamepad talán egyetlen hátulütője az, hogy egyszerre ötvözték a drótnélküliséget a vibrációs visszajelzéssel. Ugyanis a motorok szépen eszik az áramot, és a dobozon feltüntetett 50 óra körüli játékidő amúgy sem tekinthető soknak egy gamepadet rendszeresen használó játékos számára. Egy garnitúra elem ára pedig nem is annyira olcsó.

A játékokkal szépen futott a gamepad, a tesztelés során használt Rally Trophyban érezhetőek voltak a rázkódások, ha éppen lementem a pályáról, vagy belém jött valaki, persze csak ha a program is jól jelezte az effektet a vezérlő felé.

A teszt során pozitív vélemény alakult ki a Logitech új gamepadjéről. A kényelem majdnem tökéletes, a kábel megspórolása pedig még egyszerűbbé tette a használatot. Az egyetlen probléma talán az ára és a fenntartási költsége. A WingMan Cordless Gamepad ajánlott végfelhasználói ára bruttó 16.570 Ft, a garancia 2 év. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló