Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech WingMan Cordless Gamepad

Drótnélküliség, vibrációs visszajelzés, két analóg kar, rengeteg gomb. Mi más kéne még egy gamepadbe?

2002.03.08. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech fogta eddigi gamepadjeinek összes jó tulajdonságát, mindezt ötvözte a 2,4 GHz-es sávon működő rádiótechnológiával, és így született meg legújabb játékvezérlője, mely egy testes, de minden szükséges funkcióval rendelkező gamepad lett.

Logitech WingMan Cordless Gamepad

A WingMan Cordless Gamepad tehát mindent tartalmaz, amit egy komoly gamepadtől elvárhatunk. A megszokott digitális vezérlő mellett két analóg mini-joystick kapott rajta helyet, a hat gomb és a középső- és mutatóujjunknál található 4 trigger-gomb mellé egy tolóerő-szabályzó tolóka is került, és mindemellett vibrációs visszajelzésre is képes a gamepad. További gombokat is találhatunk még: egy start funkciójút, valamint egy üzemmód-váltót, mely a digipad és a bal oldali analóg kar funkcióját (irányítás/nyolcirányú nézőpontváltó kapcsoló) fordítja meg. Emellett pedig egy külön gombbal kapcsolhatjuk ki-be a remegést. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a már említett rádiós megoldásnak köszönhetően nem vagyunk megkötve a kábellel, oda megyünk a vezérlővel a kezünkbe, ahova csak akarunk, persze a pár méteres hatótávolságon belül.

A gamepad kis fekete rádióvevője az USB porton keresztül csatlakozik a gépre, míg a gamepad meghajtásáról 4 ceruzaelem gondoskodik. A driver felinstallálása után a vevő gombját megnyomva csatlakozik az eszköz, és innentől már használhatjuk is. Design tekintetében a Cordless Gamepad jó, szerencsére visszatértek az ívelt vonalakhoz, így a fogása kényelmes, és minden vezérlő viszonylag jól elérhető. Csak ha nagyon sok dolgot akarunk egyszerre használni, akkor kell kissé ügyeskednünk. A motorok és az elemek miatt kissé nagyobb és nehezebb a szerkezet, mint egy átlagos gamepad, de a képességei kárpótolnak minket ezért a kis kényelmetlenségért cserébe. A gamepad teteje szürke, az alsó fele és az analóg karok pedig áttetsző kék színűek. Ennek köszönhetően láthatjuk a motorokat is, és a rajtuk forgó két aszimmetrikus nehezéket, az egyiken egy kisebbet, a finomabb rezgésekhez, a másikon egy nagyobbat az erőteljesebb effektekhez.

Logitech WingMan Cordless Gamepad

A gamepad talán egyetlen hátulütője az, hogy egyszerre ötvözték a drótnélküliséget a vibrációs visszajelzéssel. Ugyanis a motorok szépen eszik az áramot, és a dobozon feltüntetett 50 óra körüli játékidő amúgy sem tekinthető soknak egy gamepadet rendszeresen használó játékos számára. Egy garnitúra elem ára pedig nem is annyira olcsó.

A játékokkal szépen futott a gamepad, a tesztelés során használt Rally Trophyban érezhetőek voltak a rázkódások, ha éppen lementem a pályáról, vagy belém jött valaki, persze csak ha a program is jól jelezte az effektet a vezérlő felé.

A teszt során pozitív vélemény alakult ki a Logitech új gamepadjéről. A kényelem majdnem tökéletes, a kábel megspórolása pedig még egyszerűbbé tette a használatot. Az egyetlen probléma talán az ára és a fenntartási költsége. A WingMan Cordless Gamepad ajánlott végfelhasználói ára bruttó 16.570 Ft, a garancia 2 év. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.