Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Rejtélyes manhattani haláleset DVD

Az 1993-as film bár nem a legjobb és leghíresebb alkotása Woody Allennek, mégis jelentős darabja életművének.

2003.03.22. 00:00 | szerző: mogyoro [UG] | DVD

Az 1993-as Rejtélyes manhattani haláleset bár nem a legjobb és leghíresebb alkotása Woody Allennek, mégis életművének egy jelentős darabja.

Rejtélyes manhattani haláleset DVD

A filmet két irányból is elemezhetnénk. Ha figyelembe vesszük magánéleti bonyodalmait, a bulvárlapok csámcsogásait nevelt lányával történő kapcsolatáról, válását, akkor mondhatnánk, hogy egy New York-i középkorú intellektuel házaspár és baráti körének egyhangú életét színesebbé tevő adrenalinszint-emelkedést hozó kalandkereséséről szól a film. Arról, hogy mentheti meg az unalomba hajló együttélést egy kis izgalom. De tekinthetjük a filmet egy Woody Allen filmre jellemző fóbiákkal és fanyar humorral átitatott kriminek is.

Az tény, hogy Woody Allen 23. játékfilmje nem okoz csalódást a rajongóinak, s azoknak sem, akik nem annyira szeretik Woody-t, de a lassú kibontakozású krimikben örömüket lelik. Számukra megnyugtatásul megemlítem, hogy a film cselekményét Diane Keaton (Elvált nők klubja) viszi végig, s Woody szinte csak végigstatisztálja játékát. A film feszültéségét a kellemes jazz muzsika fokozza, bár néha túl domináns a zene, s elvonta a figyelmemet a filmről.

Rejtélyes manhattani haláleset DVD

Mint DVD-ről, sajnos, nem sok jót mondhatok. A kép szép, tiszta, a hang azonban sajnos csak sztereó. A menüben – mint a Meghívás egy gyilkos vacsorára filmnél – ismét elrejtették kissé a magyar feliratot, de legalább volt rajta. Az extrák kifulladnak a jelenetválasztásnál és három filmelőzetesnél (a Rejtélyes manhatteni haláleset mellett az Én, a kém és az Idétlen időkig filmekből).

Konklúziónak levonhatjuk, hogy a DVD megvétele a gyűjtőknek ajánlott, a film megnézése Woody szerelmeseinek kötelező! ■

Rejtélyes manhattani haláleset DVD
Rejtélyes manhattani haláleset DVDRejtélyes manhattani haláleset DVDRejtélyes manhattani haláleset DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Egy rém rendes család DVD Egy rém rendes család DVD
Alice Csodaországban DVD Alice Csodaországban DVD
S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve könyv+DVD S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve könyv+DVD