Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Downtown Run

Egy újabb utcai arcade autóverseny.

2003.06.09. 00:00 | szerző: Peac | Ismertető/teszt

A maga nemében sem különösebben megszokott ez az újdonság, amit a nyakunkba zúdított a Ubi Soft. Utcán autókkal versenyezni ugyebár nem szép dolog, talán épp ezért pattant ki a fejlesztők agyából a végleges kép, miszerint zárt pályán és forgalomtól elzárva mérkőzhetünk többé-kevésbé hétköznapi, utcai sportautókkal. Az alap elgondolás nem is rossz, de sajnos a kivitelezés bőven hagy kívánni valót maga után. Bár dinamikus és szépen kidolgozott a játék, de lehetne részletesebb a grafika. Arcade-autóversenyek között azonban azt kell, mondjuk, hogy simán megállja a helyét.

Downtown Run

A játék Európát tükrözi minden ízében. Európai városokban száguldozhatunk, általában európai kocsikkal, s szenvedélyes csatát vívhatunk az első helyért, ami a legtöbb pontot hozza a konyhára. A pontokra szükségünk is van, ugyanis a program telepítés után csak minimális lehetőséget hagy mind autó-, mind pedig versenypálya-választás tekintetében. Pontosabban kettő lehetőségünk van, ez pedig egy Peugeot 307, vagy pedig a New Beetle, melyekkel ugyan győzhetünk is, de ehhez nagyon komolyan meg kell tanulni a power-up-ok, vagyis segédeszközök használatát. Ezek a már itt-ott jól megszokott módon, dobozokban hevernek a pálya meghatározott pontjain, s a megfelelő pillanatban használva a győzelmünket jelenthetik a nyolcféle játékmódban. Ezeket persze ellenfeleink is használhatják, és bizony igencsak bosszantó tud lenni, amikor kapunk egy kis büntetést.

A játékmódok magyarázatával nem érdemes különösebben foglalkozni, hiszen minden módban egy a lényeg: a leggyorsabbnak kell lennünk! Sokkal érdekesebbnek tartom viszont azt a gépparkot, amit a program a rendelkezésünkre bocsát. Persze, hogy elérjük és használhassuk ezeket az autókat, ahhoz előbb versenyeket kell nyernünk a pontokért, amik aztán sorba oldják ki az erősebb és jobb kocsikat. A már említett új Volkswagen bogár mellett vezethetünk például 3000-es Sport Renault Cliot, Audi S3-at, Mitsubishi Lancer EVO VII-est és még egy csomó jól ismert betontorpedót. Az egyetlen egy kis gond ezzel a dologgal, hogy amit aztán az erősen arcade-jellegű játékban viszontlátunk, az nem különösebben tükrözi a valóságot. Persze mondhatjuk, hogy a szimulátor-függők játsszanak a Colin McRae Rally 3-mal, de azért valami minimális fizikai modellezés azt gondolom, elvárható lett volna a Downtown Run-tól.

Downtown Run

Még szerencse, hogy a grafika és a hangok nem sikerültek olyan vészesen, habár ezeknek sincs túl sok közük a valósághoz, de legalább élvezhető és hangulatos is. Habár a grafikai részletesség is lehetne sokkal jobb, mégis kellemes látványt nyújt játék közben. Persze a jóból is megárt a sok, így tehát az osztott képernyős játékmódot, mint egyetlen többjátékos-funkciót nem különösebben ajánlom! Még mindig ugyanolyan követhetetlen és zavaró, mint egy évtizeddel ezelőtt.

Összefoglalva tehát nem mondhatom tiszta lelkiismerettel, hogy ez a játék egy kihagyhatatlan élmény, de ha valakinek a kezébe kerül, semmiképp se hagyja ki! A megérzéseim azt súgják, hogy még nagyon sok ennél rosszabb játék is napvilágot lát majd. ■

értékelés

Downtown Run

Pozitívumok
  • Pörgős és változatos játékmenet
Negatívumok
  • Gyenge valóság-szimuláció
6,5
grafika 7
hangok 6
játszhatóság 6
hangulat 6

hozzászólások (3)

Detto
Detto 2003.06.10. 08:35
4.-ed magam véleménye: Kicsit gagyi. :-D
Peac
Peac 2003.06.10. 18:29
Én is hasonló véleményt igyekeztem körülírni, de azért el lehet vele szórakozni!
Szt. Péter
Szt. Péter 2003.06.10. 21:25
Tipikus "egy hétvégés" játék! :-D

A grafika szörnyű/borzasztó!
Milyenek már ezek az autók?
Ha nem lenne a Peugeot-on márkajelzés, fel se ismerném! :-((
ajánlott olvasnivaló