Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

A hal neve: Wanda DVD

John Cleese vígjátékának kétlemezes DVD kiadása bővelkedik az extrákban.

2003.06.23. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Nagy Monty Python-rajongó lévén örömmel hallottam, hogy a Fészkes fenevadak után John Cleese másik filmjét, az azonos szereplőgárdával készült A hal neve: Wandát is kiadják itthon DVD-n, ráadásul nem is akármilyen kiadásban: egy egész lemeznyi extrával.

A hal neve: Wanda DVD

A film alaptörténetéül egy ékszerrablás szolgál, melyben azonban a résztvevők alaposan megtévesztik egymást. Így alakul ki a bonyodalom, melyet számos félreértés humorosra változtat, és ha nem is egy fergeteges komédiát kapunk, egy élvezetes vígjátékot láthatunk, ha megnézzük a filmet. A forgatókönyvet Charles Chrichtonnal közösen jegyző Cleese mellett a főbb szerepekben Jamie Lee Curtist, Kevin Kline-t és a szintén ex-Python Michael Palint láthatjuk, és bátran állíthatom, hogy egy igen jól eltalált csapat állt össze. (Ezt támasztja alá, hogy a Fészkes fenevadakban szintén ők a főszereplők.)

A hal neve: Wanda DVD

Az első korongon a film található, angol és német 5.1-es hanggal, magyar és számos más nyelvű felirattal, valamint John Cleese audiókommentárjával. Ez utóbbihoz is választhatunk feliratot, de csak angol vagy német nyelven. A második lemezen pedig extrák tömkelege várja a nézőt, igaz, sajnos magyar felirat nem került rájuk. (Angol, német és négy másik nyelv közül viszont választhatunk.) Nézzük tehát, mit is találunk a második korongon!

A hal neve: Wanda DVD

John Cleese első búcsúja (John Cleese’s First Farewell Performance) címmel egy közel 50 perces werkfilmet láthatunk, rengeteg filmrészlettel. Aki nem ismerte volna, megtudhat néhány dolgot Charles Crichtonról, és gyakorlatilag minden fontos résztvevő megszólal benne. Az ez évben készült Valami halságban (Something Fishy) fél órában emlékeznek vissza az alkotók a tizenöt évvel ezelőtti forgatásra. A mókás című „Fish You Were Here” feature egy negyedórás műsor, melyben a forgatási helyszíneket látogatja végig egy riporter, az ékszerrablás helyszínétől a London Heathrow repülőtérig. A John Cleese üzenete (A Message from John Cleese) című, négy és fél perces kisfilm egy mókás reklám-jellegű valami, Cleese megszokott stílusában. Nem maradt le a filmelőzetes se, és egy elég sokoldalú, szöveges oldalakkal tűzdelt fotógalériát is kapunk.

A hal neve: Wanda DVD

Megszokhattuk, hogy a DVD-kre felkerülnek a vágás során feleslegesnek ítélt jelenetek, vagy azok, melyek végül más formában kerültek a filmben. Nos, ezen a korongon igencsak tobzódhatunk ezekben, ugyanis nem kevesebb, mint 26 kisebb-nagyobb filmszeletet láthatunk, közel fél órában, mindegyik előtt John Cleese magyarázatával, hogy miért is döntöttek a vágás mellett.

A hal neve: Wanda DVD

A hal neve Wanda egy közepes vígjáték, melyhez igazán nagyszerű és tartalmas DVD kiadást kapunk. A második korong rengeteg érdekességet tartalmaz, és az első korongról se maradt le az audio-kommentár. Maximum a magyar szinkront hiányolhatják egyesek, de őket vigasztalja az, hogy az eredeti hangokkal az igazi a film. ■

A hal neve: Wanda DVDA hal neve: Wanda DVDA hal neve: Wanda DVDA hal neve: Wanda DVDA hal neve: Wanda DVDA hal neve: Wanda DVDA hal neve: Wanda DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló