Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Age of Conan - Hyborian Adventures

Robert E. Howard sötét barbár világában játszódik a FunCom új MMORPG játéka.

2006.07.27. 00:00 | szerző: Delta | Előzetes

A Funcom a tavalyi E3-on mutatta be először az Age of Conant, ami abban az évben nem keltett különösen nagy visszhangot. Az idei show-n viszont több díjat is elvitt az amúgy sem gyenge MMORPG mezőnyben.

Age of Conan - Hyborian Adventures

Az Age of Conan története természetesen Robert E. Howard történeteiből és az ezek alapján készült filmekből megismert sötét, barbár világban játszódik, a főhős feladata a játékban elűzetése után a trón visszaszerzése és megtartása. Az MMO akció-RPG játék különlegessége hogy az alkotók kezdetben egy 10-15 óra játékidőt biztosító single player történeten keresztül vezetik be a játékost a Conan univerzumba, hogy ezután bekapcsolódhasson az MMO világba. A karakterünket a játék elején a regény világának négy rasszából választhatjuk ki, mesterséget is rendelhetünk hozzá, és a képességeink persze a single és multiplayer játék folyamán is fejlődnek. A készítők büszkén mutatták be a részletes karakterszerkesztő funkciót, melyben a többi RPG-hez hasonlóan hősünk kinézetének rengeteg paraméterét csúszkákon állíthatjuk, így teljesen egyénire szabhatjuk azt.

A Hyborian Adventures harcrendszerét harcművészek közreműködésével fejlesztették ki, amit a bemutatón a közelharc mozdulatain demonstráltak a fejlesztők. Először is a közelharc inkább a brutalitásról, mint a gyorsaságról szól, ami valóban illik a Conan történetekhez. Nem sok játékban irányíthattuk eddig a főhős ütéseit szinte egyenként, itt ez lesz a helyzet, hiszen a karddal különböző irányokból lesújtva kombókkal és különféle trükkökkel taglózhatjuk vagy akár fejezhetjük le az ellenfeleket. A kombinációk egy része, mint például a körkörös csapás akkor hasznos, ha túlerő ellen küzdünk, de általában mindegyik elég látványos lesz ahhoz, hogy szívesen használja az ember különösebb ok nélkül is. Nem csak közelharcra lesz persze lehetőség: íjakat is használhatunk a játékban, akár lóhátról vagy tüzes nyilakkal is, és a mágia is szerves része lesz a játékmenetnek.

Age of Conan - Hyborian Adventures

A multiplayer szakaszban kooperatív és egymás elleni harc is szerepel, valamint némi stratégiát is becsempésztek a játékba: mind a játékosok, mind az NPC-k építhetnek városokat, különböző épületeket, amelyek például katonákat állítanak elő, akik a játékos oldalán harcolnak és szintén stratégia-szerűen irányíthatók is lesznek.

A játék különleges világa és tavaly óta rengeteget javult grafikája miatt több laptól is megkapta a 2006-os E3 legjobb MMORPG-jének járó díjat. Az Age of Conan béta tesztelése június végén kezdődött, a tervek szerint a boltokba az idei év utolsó negyedévben kerül. ■

Age of Conan - Hyborian AdventuresAge of Conan - Hyborian AdventuresAge of Conan - Hyborian AdventuresAge of Conan - Hyborian AdventuresAge of Conan - Hyborian AdventuresAge of Conan - Hyborian AdventuresAge of Conan - Hyborian AdventuresAge of Conan - Hyborian Adventures
Age of Conan - Hyborian Adventures
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Age of Conan - Hyborian Adventures

hozzászólások (7)

Szekuj
Szekuj 2008.05.18. 21:22
azert az mar nem valami kellemes, ha orakat kell utaznunk a celunk fele;-)
nyomi
nyomi 2008.05.19. 02:49
na ja, wowban is már minden kinom volt mire orgrimmarból lerepültem silithusba... az cirka 15 perc, minden alkalom egy életre szóló élmény volt :-/
Hunter91
Hunter91 2008.05.27. 19:50
Hát nagyon jónak igérkezik! Sztem nem annyira szörnyű, ha nagy a világ, legalább nem unod meg 2 hét alatt.:-)
Lehet hogy ötbb órát kell utazni, de nem ugy kell csinálni,h tegyük fel, felveszel egy questet és akkor csak azt csinálod, hanem útközben a többit is (na mind1, gondolom mindenki tudja az rpg lényegét :-) ).
Már nagyon várom a megjelenést (és az első törtszervert:-D). Vki nem tudja, fizetős lesz? :-/
PanzerWolf
PanzerWolf 2008.05.27. 20:11
Igen fizetős lesz.Vagyis már az.:-D
Ragnor
Ragnor 2008.08.28. 10:24
vazeeg :-/
ajánlott olvasnivaló